BarnekreftforeningenBarnekreftforeningen

Sykler fra Rikshospitalet i Oslo til Paris for Barnekreftforeningen

Del

Fredag 29. juni starter Team Rynkeby God Morgens veldedighetssykkellag på den 120 mil lange turen til Paris. Over 200 syklister fra Norge skal sykle til inntekt for Barnekreftforeningen.

Lagene samles på Rikshospitalet for felles avreise på fredag. Her blir de heiet av gårde av barna på sykehuset, representanter fra Barnekreftforeningen og sine egne familier. Olaf Tufte, Sigurd Sollien og Forsvarets stabsmusikkorps står for underholdningen.

Hard trening
De engasjerte syklistene har trent hardt i hele år for å gjøre seg klare til den lange sykkelturen til Paris. I tillegg til hard trening har de brukt store deler av fritiden sin til å skaffe sponsorer og samle inn penger til turen. I fjor samlet de norske lagene inn over 7,4 millioner kroner til forskning på barnekreft. I år håper de å slå rekorden!

Pengene går til forskning
Team Rynkeby God Morgen i Norge har tilsammen bidratt med over 16,5 millioner kroner til forskning på barnekreft siden 2014. Mosjonssyklistenes brennende engasjement og iver gjør dem til Barnekreftforeninges største bidragsyter.

-  Vi er stolte av syklistene og service teamet som gir alt for å samle inn penger for å hjelpe barn og ungdom med kreft. De har gjort en imponerende innsats gjennom hele året, og endelig kan vi heie dem av gårde til Paris. Vi ønsker dem lykke til, sier daglig leder i Barnekreftforeningen, Trine Nicolaysen

Ny lagleder
Kenneth Baltzersen fra Fredrikstad har tatt over som ny leder for de norske lagene. Han har tidligere syklet 3 ganger til Paris med Team Rynkeby, og vet godt hvor mye arbeid som ligger bak.

-  Jeg er takknemlig for å komme inn som Country Manager i Team Rynkeby og få møte så mange hyggelig mennesker med masser av gode ambisjoner. Min jobb blir å bringe det gode arbeidet som er gjort videre slik at både nye og gamle deltakere ønsker å bli en del av Rynkebyfamilien.   

Felles motivasjon
185 barn i Norge får kreft hvert år, og flere av syklistene har opplevd å få den verst tenkelige beskjeden om at deres barn har kreft. At forskning gir håp til å redde flere barn gir ekstra motivasjon i de bratteste oppoverbakkene. Alle som deltar på laget er frivillige og har mål om å gjøre noe bra for barn med kreft og delta i det sosiale felleskapet som knyttes underveis. En ekstra bonus er at de kommer i god fysisk form.

Nøkkelord

Kontakter

Kenneth Baltzersen- Country Manager i Team Rynkeby God Morgen Norge
Telefon: 916 42 704
kenneth.baltzersen@outlook.com

Bilder

Lenker

Om Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen
Barnekreftforeningen
Øvre Vollgt. 11, 3 etg
0158 Oslo

02099http://www.barnekreftforeningen.no

Barnekreftforeningen er en frivillig, landsdekkende organisasjon som drives av foreldre som har eller har hatt barn med kreft. Barnekreftforeningen en støttepartner og informasjonskilde for familier som rammes av barnekreft slik at de aldri skal føle seg alene. Foreningen gir støtte til forskning og utdanning for å bekjempe barnekreft.

Team Rynkeby God Morgen
De norske syklistene er en del av et Nordisk veldedighetssykkellag som i år består av 1900 syklister, 450 hjelpere og over 5000 pårørende. Norge deltar i år med et nytt lag fra Hedmark og Oppland og stiller med 6 lag som ledes av Kenneth Baltzersen fra Fredrikstad.

Følg saker fra Barnekreftforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Barnekreftforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Barnekreftforeningen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom