Barnekreftforeningen

Sykler fra Norge til Paris for å samle inn penger til barn og ungdom med kreft

Del

Lørdag 8.juli, sykler over 150 syklister fra hele Norge til Paris for å samle inn penger til Barnekreftforeningen. Veldedighetslaget, Team Rynkeby, samles utenfor Rikshospitalet kl 10.00 for felles avreise. Turen er over 1200 kilometer lang, og målet er å samle inn 7,5 millioner kroner til kreftforskning hos barn og ungdom.

De engasjerte mosjonssyklistene har jobbet hardt i et helt år for å gjøre seg klare til den lange sykkelturen. I tillegg til hard trening bruker de fritiden sin på å samle sponsorer. Team Rynkeby Norge er en del av et Nordisk veldedighetssykkellag som totalt består av 1700 syklister og 450 hjelpere i seks land. I fjor donerte Team Rynkeby 76,9 millioner kroner til kampen mot barnekreft. Av dette gikk 5,7 millioner til Barnekreftforeningen i Norge og har muliggjort at nye forskingsprosjekter allerede er i gang.

Team Rykeby Norge har i år fått enda et lokallag, og stiller sterkere enn noen gang med fem lag fra Oslo, Østfold, Bergen, Nord-Norge, og Rogaland. Sammen har de store ambisjoner om å nå målet sitt. De skal samle inn 7,5 millioner kroner til forskning på kreft hos barn og ungdom. Utgiftene for turen betaler de selv, dermed kan alle inntektene Team Rynkeby samler inn gå direkte til formålet.

Ingen barn skal dø av kreft
Hvert år dør 50 norske barn av kreft, noe som gjør kreft til den hyppigste medisinske dødsårsaken blant barn og ungdom. Det er behov for en målrettet forskningsinnsats på området, fordi ingen barn skal dø av kreft! Team Rynkeby er Barnekreftforeningens største bidragsyter, og veldedighetsslaget har donert betydelige midler til kampen mot barnekreft. Nå vil Barnekreftforeningen heie heltene av gårde fra Rikshospitalet.

Felles avreise 8.juli
Lagene sykler sjarmøretapper fra sine hjemsteder før de samles på Rikshospitalet for en felles avreise lørdag 8.juli. Før avreisen på Rikshospitalet blir det taler, musikalske innslag, is, og innslag med buktaler, Erik Mogeno. Lagene sykler i syv etapper og ankommer Paris 15.juli. Barnekreftforeningen og andre støttespillere ønsker Team Rynkeby lykke til på ferden, og har stor tro på at vi sammen kan nå målet om å bekjempe barnekreft.

Nøkkelord

Kontakter

Lars Espen Hansen
Country Manager for Team Rynkeby Norge
+47 9577 3747
leh@team-rynkeby.com

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen
Barnekreftforeningen
Øvre Vollgt. 11, 3 etg
0158 Oslo

02099http://www.barnekreftforeningen.no

Team Rynkeby:
Er et veldedighets sykkellag stiftet i 2002 da den danske juiceprodusenten Rynkeby foods A/S skulle sykle til Paris for å se avslutningen av Tour de France.
Team Rynkeby består av 1700 syklister fordelt på 344 lokallag fra Norge, Danmark, Sverige, Finland og Førøyene. Pengene går til barn og unge med kreft. Alle syklistene forplikter seg til å samle inn penger via sponsorer gjennom året. Alle som er med på arrangementet er frivillige. Turen fra Norge til Paris er ca 1200 kr og sykles i syv etapper.

Barnekreftforeningen:
Barnekreftforeningen er en frivillig, landsdekkende organisasjon som har som formål å være en pådriver ovenfor myndigheter og sykehus for å bedre forholdene og rettighetene for barn og ungdom med kreft og deres familier. Barnekreftforeningen driver informasjonsvirksomhet om kreft hos barn ovenfor familier, barnehager, skoler og andre, i tillegg til å samle inn penger til forskning på barnekreft.

Følg saker fra Barnekreftforeningen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Barnekreftforeningen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Barnekreftforeningen

Barnekreftforeningen markerer september, den internasjonale barnekreftmåneden31.8.2017 14:10Pressemelding

Ingen barn og unge skal dø av kreft i et av verdens beste land, melder Barnekreftforeningen. I september markeres den internasjonale barnekreftmåneden og Barnekreftforeningen ønsker å bidra til økt bevissthet hos befolkningen om sykdommen som tar fra oss de yngste kreftpasientene. Markeringen starter på Bislett stadion på lørdag 2. september. Der skal over 100 spreke damer, mødre og søstre, løpe for sine barn og ungdommer med kreft. Mange av dem har et barn for lite.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom