NAF

Sykle om vinteren? Enklere enn du tror

Del

Vinteren er her og det er hustrig ute. Da setter de fleste bort sykkelen for sesongen, og venter til våren med å sykle til jobben igjen. – Mange tror at man må ha fancy utstyr for å sykle om vinteren, men stort sett klarer man seg med klær man har hjemme, sier Nils Sødal, kommunikasjonssrådgiver i NAF.

Nordmenn er i verdenstoppen i å handle sportsutstyr, og reklamene forteller oss hvilket utstyr man trenger til ulike aktiviteter. Men for å sykle til og fra jobb, trenger man egentlig ikke anskaffe noe spesielt i påkledningen.

- I skuffer og skap hjemme ligger det både ull, vindtette jakker, hansker, luer, skiklær og vintersko. Dette holder i lange baner som utstyr til sykling om vinteren, mener Sødal.

Sykling om vinteren skal være lystbetont. Og som for all annen uteaktivitet vinterstid, er det viktig at hender, hode og føtter er varme. Hodet skal også beskyttes like godt som om sommeren.

- En vanlig lue er for tjukk til å ha under sykkelhjelmen. Så det er viktig å enten bruke en tynn lue, trekke en buff over hodet eller bruke en tynn balaklava som varmer både hode, hals og deler av ansiktet, råder Nils Sødal.

Piggdekk må man ha
Sykkelen må som bilen, ha vinterdekk. Og på sykkel er det bare piggdekk som gjelder. Piggdekkene til sykkel skal kjøres inn. De skal kjøres noen mil på fast underlag for å få piggene til å feste seg.

- Piggdekk er faktisk det eneste utstyret de fleste av oss må skaffe ekstra for å sykle vinterstid. De koster ikke all verden heller. Du kan få gode dekk til kun hundrelapper per dekk, sier Sødal.

Skyll av saltet
Vinterføret sliter mer på sykkelen. Derfor er det viktig å vedlikeholde sykkelen skikkelig gjennom vintersesongen. Med litt lunkent såpevann får du skylt av sand, salt og skitt. Kjedet bør i tillegg smøres med litt tykkere olje vinterstid.

Les flere gode tips og se film fra NAF om vintersykling

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om NAF

NAF
NAF
Østensjøveien 14
0609 Oslo

08505http://www.naf.no

Hver tiende nordmann og 25 prosent av alle personbileiere er medlem i NAF. Dette gjør oss til Nordens største interesse- og forbrukerorganisasjon med over 500 000 medlemmer. Organisasjonen er landsomfattende med 71 lokalavdelinger, 360 ansatt og ca. 2000 frivillige. NAF er en engasjert og markant samfunnsaktør som arbeider aktivt for at norske trafikanter skal kunne reise sikkert, effektivt og miljøvennlig. NAFs virksomhet omfatter kontroll og testing av biler ved 44 NAF-sentre, trafikkopplæring, veihjelp, reise, handel, juridisk bistand og forbrukerrådgivning m.m. Etter avtale med Vegdirektoratet driver NAF 27 øvingsbaner i Norge.

Følg saker fra NAF

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NAF på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NAF

Ny digital reisetjeneste fra NAF: - Vi tar veiboken inn i fremtiden3.7.2018 07:30Pressemelding

62% av nordmenn ferierer i Norge - nå har NAF laget en tjeneste for å gjøre Norgesferien enda bedre. “NAF Lokale opplevelser” er en ny digital reisetjeneste som skal øke reiseopplevelsen langs norske veier, og vitalisere lokalsamfunnene. - Vi ønsker å få flere til å velge norgesferie, og når de gjør det skal de få de beste, lokale tipsene, sier kommunikasjonsrådgiver i NAF, Ann Cathrin Andersen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom