Unio

Sykepleierforbundet bekymret for luftambulansen

Del

Norsk Sykepleierforbund vil med dette uttrykke dyp bekymring for situasjonen som har oppstått i luftambulansetjenesten.

Situasjonen som har oppstått kan ikke komme overraskende på helseministeren. I lang tid har det fra ulikt hold blitt fremført bekymring for pilotmangel som følge av det forestående skifte av operatør for flytjenesten.


- Pilotmangelen som vi nå ser er varslet lenge, og er en konsekvens av valget som ble gjort i forbindelse med anbudsprosessen, sier forbundsleder Eli Gunhild By.
Det er flere måneder siden Sykepleierforbundet ga uttrykk for bekymring når det gjaldt bemanningssituasjonen som følge av valg av ny operatør for ambulanseflyene. Det er oppsiktsvekkende at Helse- og omsorgsdepartementet først nå ser ut til å ha kommet på banen.


-Med det bosettingsmønsteret vi har i Norge er luftambulansetjenesten avgjørende for å sikre et likeverdig helsetilbud til befolkningen, uansett hvor man bor og har sitt virke, sier forbundsleder Eli Gunhild By.


Norsk Sykepleierforbund forventer at helseministeren tar nødvendige grep for å sikre at luftambulansetjenesten fortsatt kan gi et godt tilbud til befolkningen.
Norsk Sykepleierforbund har i dag skrevet brev til Helseminister Bent Høie der det uttrykkes bekymring for det svekkende tilbudet som avtegner seg i luftambulansetjenesten.

Kontakter

Kommunikasjonssjef Arvid Libak, 908 80 518

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med om lag 360 000 medlemmer. Unio er partipolitisk uavhengig, og er en aktiv aktør i arbeidslivspolitikken med et bredt samfunnsengasjement. Vi er opptatt av at offentlige tjenester har god kvalitet. For å oppnå dette er mer penger til tjenestene, økt bruk av kvalifisert personell og bedre lønnsuttelling for utdanning og kompetanse avgjørende. Unio er en pådriver for at en størst mulig del av befolkningen er sysselsatt og at arbeidslivet legger til rette for inkludering og likestilling.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom