Den Norske Opera & Ballett

Sykelig selvopptatt i Operaen

Del

Kompani Haugesund byr på spennende tematikk og varierte danseuttrykk når de presenterer forestillingen Todelt Aften på Scene 2, 9. og 10. mars.

Foto: Yaniv Cohen
Foto: Yaniv Cohen

Til denne forestillingen har Kompani Haugesund samarbeidet med to av samtidsdansfeltets mest spennende unge koreografer, Janne-Camilla Lyster og Stian Danielsen. Med sin insisterende og inspirerende måte å arbeide på, har de utarbeidet to verk som beskrives som billedsterke, sofistikerte, grensesprengende og preget av mot og lekenhet.

I Janne-Camilla Lysters verk Suite Transformé beveger seks dansere seg gjennom et koreografisk brettspill hvor tider og tilstander oppstår og forsvinner. Spillereglene får det uforutsette til å inntreffe med matematisk presisjon, musikalitet og vidd.

I verket WOW! tar Stian Danielsen utgangspunkt i den klassiske fortellingen om Narcissus, han som forelsket seg i sitt eget speilbilde. I et vakkert, men urovekkende rom utforsker fire dansere de mørke, absurde og komiske sidene ved å være sykelig opptatt av seg selv.

Kompani Haugesund er et ungt, prosjektbasert kompani bestående av profesjonelle dansere, alle med nær tilknytning til Haugesund og omegn. Kompaniet har siden etableringen i 2011 produsert tre helaftens forestillinger, som har turnert i inn- og utland.

Todelt Aften hadde premiere i 2017 i Haugesund, og gjester nå Den Norske Opera & Ballett for første gang.

Nøkkelord

Kontakter

For ytterligere informasjon, intervjuavtaler eller pressebilletter, vennligst kontakt
Kommunikasjonsrådgiver Ole-Morten Vestby / omv@operaen.no / 97076610

Bilder

Foto: Yaniv Cohen
Foto: Yaniv Cohen
Last ned bilde

Lenker

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom