SJ Norge

Sveriges nest vakreste togreise ligger i Norge!

Del

Den naturskjønne togreisen mellom Lidköping og Mariestad har blitt kåret til den vakreste togreisen i Sverige av landets reisende. Men på plassen rett bak finner vi en togreise som faktisk ligger i Norge!

Kiruna-Narvik Foto: Jochen Römling
Kiruna-Narvik Foto: Jochen Römling

Svenske SJ står bak konkurransen der ansatte og reisende har nominert tolv bidrag som siden skulle stemmes over blant de svenske reisende. På andreplass finner vi den fantastiske reisen mellom Kiruna og Narvik. På nettsidene til SJ omtales reisen på følgende vis i forbindelse med kåringen:

«En magisk tågresa genom fjällvärlden via Riksgränsen och längs branta bergsväggar vid Ofotfjorden vid Narvik. En fantastisk kombination av vatten, berg och grönska där du får uppleva både Sverige och Norge på samma resa.»

Karin Starkman Ahlstedt, kommunikasjonsstrateg i SJ synes det bare er positivt at det den «norske» strekningen tok den nest gjeveste pallplasseringen.

– For oss i SJ er strekningen mellom Kiruna og Narvik på sett og vise vår siste villmark, og er både eksotisk og vakker. Det er kanskje kjent for så mange nordmenn, men svært mange svensker drømmer faktisk om at de en gang i livet skal kjøre denne strekningen.

Mange vakre togreiser

Det var mange vakre strekninger blant de nominerte, og det var en jevn kamp – spesielt i toppen. Vinneren i den svenske avstemningen var reisen mellom de to byene Lidköping og Maristad. I følge lokomotivfører Sofia Lundborg som kjører strekningen hver dag var det en klok avgjørelse av det svenske folk. 

– Det er flott å kjøre et tog med så vakkert landskap rett ved siden av banen. Hjortene på slettene, utsikt over Vänern, pittoreske stasjonshus og til og med sjøørn har jeg sett. Å ha slike utsikter utenfor førerhuset gjør det litt morsomt å jobbe, sier hun.

På tredjeplass finner vi reisen mellom Järvsö og Ånge, som anses for å være en vakreste delene av det som i Vserige omtales som «Norra stambanen». Turen går forbi de vakre innsjøene Letssjön, Storsjön og den store Hennan med fjellene i bakgrunnen. Området er preget av vann, bølgende åser og vakre Hälsingegårdar – en tradisjonell gårdstype man finner flere av i dette området.

SJ opererer daglig 1100 avganger fra 275 stasjoner - fra Narvik i nord til København i sør og fra Stockholm i øst til Oslo i vest. I midten av april lanserte SJ konkurransen Sveriges vakreste togreise. Les mer om konkurransen her.

For spørsmål og kommentarer, vennligst kontakt:
Karin Starkman Ahlstedt, kommunikasjonsstrateg i SJ
Tel: +46 10-751 51 84, Karin.StarkmanAhlstedt@sj.se

Bilder

Kiruna-Narvik Foto: Jochen Römling
Kiruna-Narvik Foto: Jochen Römling
Last ned bilde
Lidköping-Mariestad Foto: Anna Hållams
Lidköping-Mariestad Foto: Anna Hållams
Last ned bilde

Om SJ Norge

SJ Norge
SJ Norge

Oslo

SJ driver i dag innenfor alle typer lokale og regionale passasjertog, intercity og høyhastighetstrafikk, inkludert nattog. Den svenske togoperatøren har kjørt på svenske jernbaner i 160 år, og frakter hver dag 130 000 reisende på 1100 avganger fra 275 stasjoner, er på nivå med de beste flyselskapene i Europa (KLM og Widerøe) i punktlighet og scorer høyt på kundetilfredshet hva gjelder komfort og service.

Følg saker fra SJ Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra SJ Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra SJ Norge

SJ Norge klager på kontraktstildelingen for Sørlandsbanen30.10.2018 12:05:58 CETPressemelding

Etter en grundig vurdering har togoperatøren SJ Norge i dag fremmet klage til Jernbanedirektoratet på kontraktstildeling for trafikkpakke 1, Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen. SJ Norge mener anbudet bryter med lov om offentlige anskaffelser, at kvalitetskriteriet er vurdert feil og at vinneren Go-Ahead skulle vært avvist fordi prisene de har levert er urealistisk lave i forhold til ytelsen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom