FN-sambandet

Sverige høres i dag som kandidat til FNs sikkerhetsråd

Del

For første gang skal kandidatene til Sikkerhetsrådet stille for en åpen høring.

Sverige høres i dag for FNs medlemsland. Vårt naboland er en av kandidatene når FN den 28. juni skal besette fem plasser i Sikkerhetsrådet for perioden 2017–2018.

– De nordiske landene står sammen om mange synspunkter. De har kjempet for reform av Sikkerhetsrådet, større åpenhet i FN-organisasjonen og for satsing på kvinner og barns rettigheter i verdenssamfunnet, sier Kari Solholm, generalsekretær i FN-sambandet og styremedlem i WFUNA.

Historisk åpne høringer i New York

Dette er første gang at det arrangeres åpen høring av nye kandidater til Sikkerhetsrådet.

Det er FN-sambandets verdensorganisasjon (WFUNA) som arrangerer, og tirsdag 24. mai er det Sverige, Italia og Nederland som skal høres. Høringene starter kl 21, norsk tid, og kan følges live på UN Web TV.

Ulike regioner roterer og bytter på de ikke-permanente plassene i Sikkerhetsrådet: Vest-Europa har nå to ledige plasser, og her stiller tre land til valg: Italia, Nederland og Sverige. Asia-gruppen har én ledig plass i Sikkerhetsrådet, og to land stiller til valg: Kazakhstan og Thailand.

Både Afrika-gruppen og Latin-Amerika har hver én ledig plass, her stiller kun henholdsvis Etiopia og Bolivia til valg. De nyvalgte landene går inn i Sikkerhetsrådet 1. januar.

Les hele denne artikkelen på fn.no.

Nøkkelord

Bilder

Om FN-sambandet

FN-sambandet
FN-sambandet
Storgata 33 A
0184 Oslo

22 86 84 00http://www.fn.no

FN-sambandet jobber for økt kunnskap om FN og internasjonale spørsmål. Vi har seks distriktskontorer som dekker hele landet. Det finnes FN-samband i mer enn hundre land.

Følg saker fra FN-sambandet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FN-sambandet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FN-sambandet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom