Opplysningskontoret for brød og korn

Svenskene var hakket hvassere....

Del
Juryen fikk en tøff jobb i dag da de skulle kåre vinneren av Nordic Bakery Cup. Det ble til slutt svenskene som stakk av med et velfortjent gull, like foran Norge som også leverte et imponerende bidrag. Deretter kom Finland på tredjeplass og Danmark på fjerdeplass.

Duften av nybakte kunstverk bredte seg i messehallen i Tampere i Finland da de nordiske bakerlandslagene kjempet om gull i «Nordic Bakery Cup» 9. og 10. oktober. De ulike landenes natur var gjenskapt i fantastiske brødskulpturer. Danske vannliljer, finsk høstløv, svenske hjorter og norske elger prydet velsmakende brød. Epler og skogsbær preget mye av den søte gjærbaksten.

Knut Hammeren hadde lagt inn et ekstra spenningsmoment da han monterte brødskulpturen, med en tett bakvegg kunne han jobbe uforstyrret til nesten alt var klart. Så da han snudde sitt mesterverk med en naturtro tiur stående på gråstein og med stemningsfull bakgrunn med fjell som speilte seg i vannet brøt det ut spontan applaus blant publikum.

Det norske laget har jobbet mye med å finne de gode smakene fra norsk natur. Brødene var blant annet smaksatt med gulerøtter og geitost, og hasselnøtter og epler fra Brimse gård i Rogaland var brakt med til noe av den søte gjærbaksten. Det var Øyvind Skogsholm Hansen og Thomas Valand som bakte hhv. brød og søt bakst på vegne av det norske laget.

– Til tross oppskriftene har blitt foredlet og kjøreplanene finpusset gjennom mange og harde treningsøkter, gir ukjent utstyr ekstra utfordringer under selve konkurransen, forteller coach Knut Hammeren, som er meget fornøyd med innsatsen til alle på det norske bakerlandslaget.

Det norske bakerlandslaget kom på 2. plass i Sverige i 2011, 4. plass på hjemmebane i 2012, 2.plass i Danmark i fjor.

Ønsker du å prøve noen av Bakerlandslagets egne oppskrifter kan du gå inn på Opplysningskontoret for brød og korns nettsider: www.brodogkorn.no

Kontakter

Amund Skrutvold, koordinator for det norske bakerlandslaget, mobil + 47 918 37 110
Knut Hammeren, coach for det norske bakerlandslaget, mobil + 47 982 14 864
Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, mobil + 47 952 89 666

Bilder

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye