Svenskene var hakket hvassere....
Duften av nybakte kunstverk bredte seg i messehallen i Tampere i Finland da de nordiske bakerlandslagene kjempet om gull i «Nordic Bakery Cup» 9. og 10. oktober. De ulike landenes natur var gjenskapt i fantastiske brødskulpturer. Danske vannliljer, finsk høstløv, svenske hjorter og norske elger prydet velsmakende brød. Epler og skogsbær preget mye av den søte gjærbaksten.
Knut Hammeren hadde lagt inn et ekstra spenningsmoment da han monterte brødskulpturen, med en tett bakvegg kunne han jobbe uforstyrret til nesten alt var klart. Så da han snudde sitt mesterverk med en naturtro tiur stående på gråstein og med stemningsfull bakgrunn med fjell som speilte seg i vannet brøt det ut spontan applaus blant publikum.
Det norske laget har jobbet mye med å finne de gode smakene fra norsk natur. Brødene var blant annet smaksatt med gulerøtter og geitost, og hasselnøtter og epler fra Brimse gård i Rogaland var brakt med til noe av den søte gjærbaksten. Det var Øyvind Skogsholm Hansen og Thomas Valand som bakte hhv. brød og søt bakst på vegne av det norske laget.
– Til tross oppskriftene har blitt foredlet og kjøreplanene finpusset gjennom mange og harde treningsøkter, gir ukjent utstyr ekstra utfordringer under selve konkurransen, forteller coach Knut Hammeren, som er meget fornøyd med innsatsen til alle på det norske bakerlandslaget.
Det norske bakerlandslaget kom på 2. plass i Sverige i 2011, 4. plass på hjemmebane i 2012, 2.plass i Danmark i fjor.
Ønsker du å prøve noen av Bakerlandslagets egne oppskrifter kan du gå inn på Opplysningskontoret for brød og korns nettsider: www.brodogkorn.no
Kontakter
Amund Skrutvold, koordinator for det norske bakerlandslaget, mobil + 47 918 37 110
Knut Hammeren, coach for det norske bakerlandslaget, mobil + 47 982 14 864
Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn, mobil + 47 952 89 666
Bilder
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Grovt dominerer påskefrokosten21.3.2024 14:03:19 CET | Pressemelding
I en ny undersøkelse sier over halvparten av befolkningen at de velger grovt til påskefrokosten. – En grov start på dagen gir kroppen viktig og riktig næring i en høytid med mye kosemat og godteri, sier ernæringsfysiolog.
Ikke la julekakene ende i søpla: Her er smarte måter å bruke dem på14.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
2 av 10 kaster mer mat i løpet av desember enn ellers i året. Det viser en ny undersøkelse utført av Opinion for MatPrat og Opplysningskontoret for brød og korn. Hovedgrunnene til at maten går rett i søpla er at mange lager for mye mat, har ikke plass til å oppbevare rester og baker for mye.
Ny rapport: Små grove grep gir store helsegevinster6.12.2023 14:58:07 CET | Pressemelding
Utviklingen i det norske kostholdet går feil vei. Det slår Helsedirektoratet fast i sin ferske rapport om tilstanden i matvareforbruket i Norge som ble offentliggjort onsdag 6. desember 2023. Tre enkle grep kan gjøre maten du spiser mer næringsrik.
Lys opp med Lucia på jobben5.12.2023 07:30:00 CET | Pressemelding
13. desember er det Luciadagen, en dag som mange barnehager og skoler markerer med Luciatog og lussekatter. Men hvorfor ikke ta med denne tradisjonen inn på arbeidsplasser også?
Krumkakene har klatret øverst på lista over de sju slag igjen24.11.2023 11:40:26 CET | Pressemelding
Krumkakene har kjempet seg tilbake til toppen på listen over favorittkakene til folket. Og vi baker dem gjerne selv.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom