OBOS

Svak prisnedgang

Del

Prisene på brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo sank fra april til mai.

I mai var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 63 677 kroner. Kvadratmeterprisen er 0,9 prosent lavere enn i april, og 16,3 prosent høyere enn i mai 2016. Hittil i år har prisene i Oslo steget med 0,2 prosent.

– Bruktboligmarkedet er i ferd med å normaliseres. Dette er godt nytt for boligkjøpere og boligeiere. Samtidig viser alle prognoser, både de makroøkonomiske og de for befolkningsvekst, at behovet for nye boliger i Oslo-området fortsatt vil være stort. Derfor forventer vi fortsatt prisvekst i årene framover, men ikke i samme grad som i de siste årene. For å unngå at vi igjen får ville tilstander på boligmarkedet, må myndighetene sørge for en jevn regulering av nye boligområder, slik at det er mulig å fortsette å holde en jevnt høy boligproduksjon, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 55 659 kroner i mai. Dette er 1,3 prosent høyere enn i april, og 13,9 prosent høyere enn i mai 2016.

I mai ble det foretatt 849 eierskifter tilknyttet OBOS mot 604 i april og 784 boliger i mai 2016.

Nøkkelord

Kontakter

Daniel Kjørberg SirajKonsernsjef i OBOS

913 82 777

Bilder

Dokumenter

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

02333http://www.obos.no

OBOS BBL er en medlemsorganisasjon med over 416 000 medlemmer. I 87 år har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte.

Følg saker fra OBOS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra OBOS

Presseinvitasjon: OBOS Boligkonferanse 2017 – Grønt ansvar eller bare grønnvasking?20.9.2017 07:30Presseinvitasjon

- Boligbygging som masseindustri har gått fra å bare prioritere lave byggekostnader til også å sette miljø høyt på dagsorden. Men det kan være god grunn til å være skeptisk til den grønne drakten mange i samfunnsdebatten kler seg i. Vi er nødt til å snakke om hvilke tiltak som virkelig gjør en forskjell for miljøet, og hvilke som bare utgir seg for å gjøre byggene grønnere uten å ha den helt store effekten. Det skal vi snakke om under OBOS Boligkonferanse, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom