Virke

Svak økning i matprisene

Del

Tall fra SSB viser at matprisene steg svakt med 0,2 % fra mars til april. Siden januar har matprisene steget med 0,3 %, mens det generelle prisnivået har steget med 1,6 % i samme periode.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

– Matprisene stiger fortsatt mindre enn det generelle prisnivået, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Matprisene synker vanligvis i forbindelse med typiske perioder for tilbud, som jul, skolestart og påske. Det samme mønsteret ser vi i år.

– Det er helt normalt at prisene justerer seg noe opp etter påske. I år var imidlertid prisjusteringen svak, slår Størksen fast.

Prisutviklingen så langt i år har vært preget av avgiftsøkninger. Matprisene gjorde et uvanlig byks i januar 2018, da regjeringen innførte sterk økning i avgiftene på sjokolade- og sukkervarer, samt alkoholfrie drikkevarer. Dette ga en sterkere økning enn normalt på matprisene i januar, som følge av prisøkninger på varer som er pålagt disse avgiftene.

Ser man på prisene fra januar til april, er prisøkningen på mat og alkoholfri drikke derimot svak.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsens gate 90
0255 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for handels- tjenestenæringen i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom