Fineart

Superstjerne ankommer Norge

Del

Den internasjonalt anerkjente kunstneren David Yarrow skal for første gang åpne en utstilling i Norge. Og det er hans hittil største. I perioden 21.09-15.10 kan du oppleve Yarrows mesterverk i utstillingen ”The Untouchables” på Galleri Fineart på Tjuvholmen i Oslo. Yarrow har oppnådd enorm oppmerksomhet for sine reiser verden rundt, der han tar bilder av ville dyr og urfolk.

The Untouchables, foto David Yarrow
The Untouchables, foto David Yarrow

Men kall ham ikke «wildlife photographer», for han er en av verdens fremste fotografer.

David Yarrow, som ble født i Glasgow i Skottland i 1966, begynte med fotografeing allerede som tenåring. Siden da har han utviklet seg til å bli profilert som både kunstfotograf, finansmann, naturverner og forfatter. Yarrow reiser verden rundt til noen av klodens mest isolerte steder og tar unike bilder av ville dyr, urfolk, landskap og bortgjemte samfunn.

Han var ikke mer enn tjue år da han fikk utmerkelsen Young Scottish Photographer of the Year, og fikk sitt første store oppdrag for The London Times med å dekke VM-finalen i fotball i Mexico City. Resultatet ble det berømte bildet av Diego Maradona som holder seierspokalen.

David Yarrows bilder viser ofte ville dyr, men han er ikke interessert i å fremstille sine subjekter som rå og fryktløse. Det er heller en følelse av nærhet, intimitet og noe nærmest menneskelig han får frem i sitt møte med grizzlybjørner, løver, elefanter og isbjørner.

I sine bilder av urfolk og bortgjemte samfunn er han opptatt av å vise menneskers verdighet og stolthet, i stedet for å vise nok et stereotypisk bilde av den tredje verden.

Yarrows fremste intensjon er å komme tett på det han fotograferer, om det er mennesker eller dyr. Han siterer en av sine favorittfotografer, Robert Capa: «If your pictures aren't good enough, you're not close enough.»

Det medfører at Yarrow ofte befinner seg farlig nær det han fotograferer. Ikke sjelden får han kameraet dyttet ut av hendene av en isbjørn, eller opplever at ville dyr spaserer rett over gjemmestedet hans.

Over 70 av hans bilder er å se i Galleri Fineart på Tjuvholmen fra 21/9 – 15/10.

Yarrow er tilgjengelig for pressen i perioden 18/9 – 23/9, for avtaler, ta kontakt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

The Untouchables, foto David Yarrow
The Untouchables, foto David Yarrow
Last ned bilde
Mankind , foto David Yarrow
Mankind , foto David Yarrow
Last ned bilde
Emma, foto David Yarrow
Emma, foto David Yarrow
Last ned bilde
David Yarrow
David Yarrow
Last ned bilde

Lenker

Om Fineart

Fineart
Fineart
Filipstad Brygge 2
0252 Oslo

22 01 24 20http://www.fineart.no

Fineart AS er gjennom nettsiden fineart.no og Galleri Fineart på Tjuvholmen, Nordens største portal for presentasjon, formidling og salg av kunst.

Selskapet omsetter for 50 millioner kroner per år, og har over 300.000 registrerte brukere på nettstedet og har over 120 000 besøk hver måned fra over 55.000 unike besøkende. Vi formidler hovedsakelig mest grafikk, men også maleri, skulptur, bøker, glasskunst, kunsthåndverk og tekstil. Fra 2004 frem til i dag har selskapet også snudd fra å være et auksjonshus for kunst på nett, til å bli et komplett kunsthus og galleri der mer en 50 % av omsetningen kommer fra fastprissalg.

Følg saker fra Fineart

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fineart på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fineart

Fly Away - Pushwagner / Galleri Fineart 13.09 - 14.1012.9.2018 15:43Pressemelding

«Jeg sparer gullet til slutt», var ett av Pushwagners mottoer når han samtidig minnet sine medarbeidere om at «Vi er ikke framme enda...». 73 av sine 77 år brukte han på at utvikle sin karakteristiske strek. En strek som speilet en livsreise til mange land og kontinenter, opp- og nedturer, indre og ytre landskap, visjoner og skrekkvisjoner - en strek som skapte en rekke uforglemmelige ikoniske verk som nå henger på utallige vegger, fra Nasjonalmuseet til de mange hjem i Norge.

Selv om du står stille har du lov / Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaard12.3.2018 09:04Pressemelding

Det har gått syv år siden den legendariske og fryktede kritikeren Roberta Smith i New Yorks Times, utropte Sverre Bjertnes og Bjarne Melgaards første felles utstilling til en av årets ti viktigste utstillinger. 2011 ble starten på noen hektiske år med flere store samarbeidsprosjekter. Ikoniske utstillinger på Galleri K og Rod Bianco i 2012 og ny utstilling i NY 2013. Alle skapte stor oppmerksomhet hjemme, så vel som internasjonalt. Brått tok det slutt. Kunstnere gikk hvert til sitt. Bruddet var et faktum. Men så fem år etter at de satte siste strek er de tilbake igjen!

PER FRONTH: INNER ROOMS // 2.–26. november 2017 // Galleri Fineart30.10.2017 08:52Pressemelding

Galleri Fineart har gleden av å invitere til ny separatutstilling med en av landets fremste kunstnere og kontroversielle stemme innen samtidskunsten; Per Fronth. Fronth innehar en egenartet signatur i norsk og internasjonal samtidskunst; hvor han arbeider kontinuerlig i spenningsfeltet mellom fotografi og maleri. Hans kunstnerskap markerer seg som særegent og konfronterende innen sin genre og sitt medium.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom