Egmont Publishing

Superman og Tarzan er tilbake

Del

I løpet av året gir Egmont ut bøker med tegneserier om klassiske helter fra populærkulturen. Først ut er en superhelt og en jungelhelt.

TARZAN tegnet av Russ Manning

Russ Manning, en av tidenes mest lovpriste serietegnere, fant sin plass i tegneseriehistorien midt på 60-tallet, da han etterfulgte Jesse Marsh som tegner for Tarzan-bladene til forlaget Gold Key.

Sammen med manusforfatter Gaylord Du Bois skapte han frodige og elegante tegneserieversjoner av ti av de første udødelige romanene til Edgar Rice Burroughs. Med Manning og Du Bois fikk jungelhelten nytt liv etter ha vært plassert i et noe klisjépreget «me Tarzan, you Jane»-univers i serier, hefter og filmer produsert på løpende bånd. De hentet den edle og sofistikerte John Clayton, lord av Greystoke, tilbake til Burroughs’ rike, mytologiske verden der han ble født som Tarzan of the Apes et halvt århundre tidligere, i pulp-magasinet All-Story i 1912.

Denne første av to Tarzan tegnet av Russ Manning-bøker inneholder de første to seriene, «Tarzan, apenes konge» og «Tarzan vender tilbake» samt de tre historiene som utgjør «Opars juveler».

SUPERMAN – Earth One

Earth One er en serie som gjenforteller historiene om kjente superhelter for en ny tid – det 21. århundret.

I denne første boken i serien handler det om en ung Clark Kent som prøver å finne ut av en tilværelse som byr på alle muligheter for ham, i tillegg til overmenneskelig vanskelige valg. Han er i stand til og kan lykkes med hva det skal være, det vil si så lenge han ikke avslører hvilke fantastiske krefter han er i besittelse av. Dette er historien om hvordan planeten Kryptons siste overlevende må kjempe for å redde jorden fra den samme ondsinnede kraften som la hans egen verden i grus.

Senere i år følger flere oppdaterte superhelt-historier, om Wonder Woman, Batman og Justice League. Senere denne våren kommer Justice League og Avengers Assemble for de minste. Og til sommeren kommer DC Superhero Girls.

For mer informasjon og bildemateriale ta kontakt med:

Hege Høiby
Mob. 97512401
E-post: hege.hoiby@egmont.com

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om Egmont Publishing

Egmont Publishing
Egmont Publishing
Nydalsveien 12
0441 Oslo

+47 22 77 20 00http://www.egmontpublishing.no

Egmont Publishing er Norges største utgiver av blader, magasiner, tegneserier og digitale tjenester til voksne, barn og unge. Selskapet har også investeringer i e-handel og digitalbyråer, og utgir over hundre kjente merkevarer. Egmont Publishing er en del av Egmont - et av Nordens største mediekonsern med 6200 ansatte og aktivitet i 30 land. Egmont står bak mer enn 700 magasiner, tegneserier, Klikk.no, TV 2, Nordisk Film og kinodrift. Egmont er en stiftelse som omsetter for 14,5 milliarder NOK og deler årlig ut over 120 millioner kroner til et bedre liv for barn og unge.

Følg saker fra Egmont Publishing

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Egmont Publishing på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Egmont Publishing

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom