Risør kammermusikkfest

«Suksess med ny profil", forteller ny festivalsjef

Del

For 27. gang er det klart for kammermusikkfestival i den lille Sørlandsbyen Risør.

Eirik Raude er den nye festivalsjefen for Risør kammermusikkfest.
Eirik Raude er den nye festivalsjefen for Risør kammermusikkfest.

Onsdag 28. juni braker det løs og frem til søndag 2. juli er det musikkfest med konserter i Risør kirke, industribygget Hødnebø, i gata, og på holmer og skjær fra morgen til kveld. Nytt i år er huskonserter hjemme hos Risørs innbyggere, noe som gir publikum en unik mulighet til å se de vakre små sørlandshusene innvendig, møte Risørs befolkning og samtidig nyte musikk med verdenskjente musikere som trompetisten Tine Thing Helseth.

Ny profil
Til forskjell fra det siste ti-året er programmet ikke konstruert rundt et bestemt tema. –Men vi følger hele den 400 år lange vestlige musikktradisjonen fra barokken til i dag, forteller Raude, som har valgt ut musikken til årets festival sammen med årets kunstneriske leder, den italienske pianisten Enrico Pace.

På sen kveldstid skal den klassiske musikken møte andre genre i møbelfabrikken Hødnebøs luftige lokaler, med utsyn mot skjærgården og sommernatten

- Vi vil vise hvor tett sammenheng det er mellom den klassiske musikken og de øvrige musikkgenrene. Vi skal oppleve jazzmusikeren Arve Henriksen i en klassisk tradisjon. Pianisten Erlend Skomsvoll skal lede festivalens klassiske musikere gjennom en av kveldene på Hødnebø

Vi har allerede flere fulle hus under Risør kammermusikkfest. – Det er vi stolte av, sier festivalsjef Eirik Raude

Barokkmusikk i en barokkirke
En av konsertene vi er mest stolte av, er konserten «Himmelhvelvingen» i Risør kirke, hvor det spektakulære taket i kirken blir lyssatt og får stå i sentrum for konserten og barokkmusikk fra samme tid som da denne barokkirken ble bygd, blir fremført.

Symfoniorkester på en holme
For første gang kommer Kristiansand Symfoniorkester til Risør kammermusikkfest og skal opptre på utescenen på Stangholmen fyr. Der sitter publikum på svaberget og får høre orkesteret sammen med artister som skuespilleren Bjarte Hjelmeland, sangeren og fiolinisten Tuva Syvertsen, fiolinisten Sonoko Miriam Welde med flere. Og det er aller første gang et helt symfoniorkester spiller på Stangholmen fyr.

Risør kammermusikkfest er Norges viktigste kammermusikkfestival og ble i 2002 utpekt som en av de ti internasjonalt viktigste begivenhetene innen klassisk musikk av The New York Times. Hvert år arrangerer festivalen mer enn 30 konserter i den vakre sørlandsbyen for ca. 8000 besøkende. Norske og internasjonale stjernemusikere inviteres til Risør og fremfører musikk fra hele den vestlige musikkhistorien.

Kontakter

Eirik Raude
Festivalsjef / General manager

M +47 92 29 62 63
E eirik@kammermusikkfest.no

Postboks 183 Sentrum
0102 Oslo Norway

www.kammermusikkfest.no

Bilder

Eirik Raude er den nye festivalsjefen for Risør kammermusikkfest.
Eirik Raude er den nye festivalsjefen for Risør kammermusikkfest.
Last ned bilde

Om Risør kammermusikkfest

Risør kammermusikkfest
Risør kammermusikkfest
Postboks 183 Sentrum
0102 Oslo

+47 478 32 131https://kammermusikkfest.no

Følg saker fra Risør kammermusikkfest

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Risør kammermusikkfest på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Risør kammermusikkfest

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom