Sukkerfri brus-sommer
I sommermånedene, mai til august, var ganske nøyaktig halvparten av brusforbruket sukkerfritt. Til sammenligning var andelen under en fjerdedel for femten år siden, i 2001.
- Det er svært gledelig og utviklingen går nesten raskere enn vi hadde ventet, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.
Brusprodusentene deltar i helseminister Bent Høies kampanje for å få ned sukkerforbruket, og har store ambisjoner om å nå enda lenger.
- Gjennomsnittsnordmannen får i seg 38 prosent mindre sukker i dag enn for 15 år siden. Det skyldes i stor grad overgang fra sukkerholdig til sukkerfri brus. Vi er veldig fornøyd med utviklingen, men har ikke tenkt å gi oss med dette, sier Nome.
Han peker på at sukkerholdig brus nå bare utgjør to prosent at det sukkeret folk får i seg.
- Dette er resultat av en felles dugnad mellom folk flest og brusindustrien. Folk etterspør flere sukkerfrie drikker og produsentene svarer med å sende stadig nye varianter ut på markedet. Valgfriheten når det gjelder sukkerfrie tørsteslukkere har aldri vært større.
Nome mener at skepsisen mot søtningsmidlene begynner å bli borte og at dette er en viktig årsak til at salget av sukkerfri brus øker.
- Det er ingen tilsetningsstoffer i verden som er mer grundig undersøkt enn de som brukes i brus og andre søte produkter. Over 200 uavhengige studier gjennom 30 år viser at de er helt harmløse og helsetilsyn i hele verden har godkjent dem, sier direktøren i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.
Han spår at 2016 blir det første året der sukkerfri brus selger mer enn brus med sukker i Norge.
- I så fall er vi antagelig det første landet i verden som når det målet. Det er bra, både for folkehelsa, helseministeren og norske brusprodusenter, sier han.
Kontakter
PETTER NOMEDirektør for Bryggeri- og Drikkevareforeningen
Tel:+47 959 50 000petter.nome@drikkeglede.noOm Bryggeri- og drikkevareforeningen
Middelthunsgate 27
0306 Oslo
92031080 / 40215198http://www.drikkeglede.no
Bryggeri- og drikkevareforeningen (BROD) jobber for bedre vilkår for norske bryggerier og drikkevareprodusenter.
Følg pressemeldinger fra Bryggeri- og drikkevareforeningen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bryggeri- og drikkevareforeningen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Bryggeri- og drikkevareforeningen
Journalist Bjørn-Frode Løvlund er Årets Ølhund 202227.10.2022 18:30:00 CEST | Pressemelding
Løvlund ble kåret til «Årets ølhund» under årets juleølpremiere i regi av Bryggeri- og drikkevareforeningen torsdag kveld. Årets Ølhund 2022 er en fremmed fugl i norske avisspalter, en representant for en type journalistikk som han dessverre er nesten alene om i dagens medieverden.
Sunn verdensrekord29.9.2022 06:30:00 CEST | Pressemelding
Det norske brusmarkedet er sunnere enn noen gang. Nye tall fra brusprodusentene viser at sukkerfri brus hadde en rekordhøy markedsandel på 71 % i august, den høyest registrerte andelen noensinne.
Drikkevareprodusentene: Fortsatt stor fare for permitteringer og produksjonsstopp16.9.2022 14:41:03 CEST | Pressemelding
Norske drikkevareprodusenter er ikke imponert over strømpakken regjeringen i dag la fram.
Varsko her13.9.2022 12:57:15 CEST | Kronikk
Bekymringsmeldingene fra norske drikkevareprodusenter er mer intense nå enn under de første ukene i pandemien. Kraftprisene gjør at investeringer avlyses. Ledere frykter de må permittere og si opp folk. Noen har allerede i dag stoppet produksjonen fordi overskuddet tørker inn.
Maltprodusenter kåret til årets ølhunder28.10.2021 18:30:00 CEST | Pressemelding
For første gang deles den tradisjonsrike utmerkelsen "Årets Ølhund" mellom to personer: Maltprodusentene Arne Bøhmer fra Furnes og Tyson Weaver fra Skogn mottok prisen under årets juleølpremiere i regi av Bryggeri- og drikkevareforeningen torsdag kveld. De ble hedret for å ha gitt norske håndverkbryggerier tilgang på norsk malt av beste kvalitet.