Virke

Sukkeravgiften trakk matprisene opp

Del

Tall fra SSB viser at matprisene økte med 2,6 % fra desember 2017 til januar 2018. Prisøkningen på sjokolade og brus var betydelig.

Som følge av budsjettforliket på Stortinget, økte avgiften på sjokolade- og sukkervarer med opptil 83 %, og avgiften på drikkevarer økte med over 40 %.

– Det er en helt vanlig sesongjustering at matprisene i januar øker noe. Desember er en typisk tilbudsmåned, og det er derfor å forvente at matprisene normaliserer seg i januar, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare. 

– Den dramatiske økningen i avgifter på sjokolade og brus førte imidlertid til at økningen i matprisene er større enn vanlig på denne tiden av året, sier hun.

Selv før avgiftsøkningen, så vi en betydelig økning i nordmenns grensehandel, som koster Norge arbeidsplasser, skatteinntekter og verdiskapning.

– Avgiftsøkningene kom på tross av at norsk dagligvarebransje arbeider hardt og systematisk for å begrense nordmenns inntak av usunne produkter, sier Størksen. Kontakter

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom