Universitetet i Oslo

Studenter fra 90 land inntar Blindern

Del

Mandag 25. juni går startskuddet for Den internasjonale sommerskole ved Universitetet i Oslo. 550 studenter fra 90 land vil sette sitt preg på Blindern som i seks uker vil omdannes til en global landsby.

International Summer School students. Photo: UiO/Mantas Grigaliunas
International Summer School students. Photo: UiO/Mantas Grigaliunas

Studentene ønskes velkommen i universitetets aula av rektor Svein Stølen og statssekretær i Utenriksdepartementet, Jens Frølich Holte. Åpningen etterfølges av en mottagelse i Oslo rådhus med ordføreren som vertskap.

Den internasjonale sommerskole (ISS) har helt siden opprettelsen i 1947 vært en sentral aktør i internasjonaliseringsarbeidet ved Universitetet i Oslo. Siden starten har det gjennom ISS kommet over 30.000 studenter fra 150 land til UiO.

Studentene kommer for å ta poenggivende emner i norsk språk, kultur og samfunnsliv, i tillegg til globale og utviklingsrelaterte temaer. I år er det over 150 studenter som har mottatt stipend gjennom UiO for å kunne delta på Sommerskolen.

Sommerskolens kurs varer i seks uker, og læringen foregår både i og utenfor klasserommet. Studentene engasjeres til dialog og diskusjon på tvers av landegrenser og verdenssyn. De fleste av studentene bor på Blindern Studenterhjem, og mange drar på ekskursjoner arrangert av Sommerskolen til ulike deler av landet. Slik forblir universitetet et dynamisk og spennende læringssted også om sommeren.

Kontakter

Nita Kapoor, Direktør for Den internasjonale sommerskole, Tlf: 902 08 070 Epost: nitak@iss.uio.no

Pressekontakt UiO: 930 77 006 / pressekontakt@uio.no

Bilder

International Summer School students. Photo: UiO/Mantas Grigaliunas
International Summer School students. Photo: UiO/Mantas Grigaliunas
Last ned bilde

Lenker

Om Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo
Problemveien 7
0316 OSLO

+47 22 85 50 50http://www.uio.no

Universitetet i Oslo er internasjonalt rangert som Norges fremste universitet, og har gitt og gir vesentlige bidrag til landets forskning, innovasjon og utdanning. Med 27 000 studenter og 6 000 tilsatte har UiO 8 fakultet, 2 museum og flere sentre. 

Følg saker fra Universitetet i Oslo

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Oslo på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Universitetet i Oslo

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom