Unio

Streiken i Kreftforeningen over: NSF vant fram i viktig kamp

Del

Streiken i Kreftforeningen er over. Det er klart etter at Norsk Sykepleierforbund og NHO/Abelia i dag ble enige om en ny tariffavtale.

Eli Gunhild By.
Eli Gunhild By.

Det har vært en lang og nødvendig streik for å få på plass en avtale, og vi er glade for at vi nådde gjennom til slutt, sier forbundsleder Eli Gunhild By i NSF.
– Det var viktig for oss at sykepleierne i Kreftforeningen skulle få beholde sine lønns- og arbeidsvilkår etter overgangen til NHO. Dette har vi fått til. Vi har sikret våre medlemmer streikerett på avtalen og minstelønnssatser som følger bransjenivået for sykepleiere. Resultatet sender et tydelig signal til arbeidsgivere som vurderer å svekke de ansattes vilkår.
By roser de streikende sykepleierne som har holdt ut i forbundets lengste streik.
– De har kjempet en kamp både for sine egne rettigheter og på vegne av alle sykepleiere. En samstemt fagbevegelse har gitt oss massiv støtte. Det viser hvor viktig denne kampen har vært. Vi takker alle som har støttet oss – det har betydd mye, sier Eli Gunhild By.
– Vi har kommet til enighet om et resultat og nå ser vi framover. Våre medlemmer i Kreftforeningen går nå tilbake til sine oppgaver. Pasienter, pårørende og etterlatte skal igjen få tilgang på sykepleiernes kompetanse. Dette er dedikerte sykepleiere som nå ser fram til å jobbe videre for kreftsaken, sier Eli Gunhild By.

Kontakter

Kontaktperson for mediene: Tore Bollingmo, telefon 92 84 01 77

Bilder

Eli Gunhild By.
Eli Gunhild By.
Last ned bilde

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med om lag 350 000 medlemmer. Unio er partipolitisk uavhengig, og er en aktiv aktør i arbeidslivspolitikken med et bredt samfunnsengasjement. Vi er opptatt av at offentlige tjenester har god kvalitet. For å oppnå dette er mer penger til tjenestene, økt bruk av kvalifisert personell og bedre lønnsuttelling for utdanning og kompetanse avgjørende. Unio er en pådriver for at en størst mulig del av befolkningen er sysselsatt og at arbeidslivet legger til rette for inkludering og likestilling.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom