LO Stat

Streikefare i NRK

Del

Lønnsoppgjøret i NRK har brutt sammen. Nå venter mekling og streikefare.

Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat.
Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat.

- NRK viser ikke forhandlingsvilje, da er mekling siste utvei, sier Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat.

Fredag møttes LO Stat og Spekter for å prøve å løse de fastlåste forhandlingene i NRK. Det bar ikke frukter. Nå blir det opp til Riksmekleren å finne en løsning. LO Stat forhandler på vegne av Norsk Tjenestemanslag (NTL) og Musikernes Fellesorganisasjon (MFO).

NRK brøt.

Lønnsoppgjøret lokalt i NRK endte med at ledelsen brøt forhandlingene. 

- Vi registrerer at arbeidsgiver bryter forhandlinger og ikke viser vilje til å gjenoppta samtalene med oss. Vi forventer at ledelsen i NRK viser vilje til å snakke med ansatte framover, sier Fredrik Oftebro, nestleder i NTL.

- Når ledelsen ikke vil forhandle, men kaster oss ut av de lokale forhandlingene, blir det vanskelig å komme til enighet. Vi får satse på at NRK snakker med oss med Riksmekleren til stede, sier Ingvild Fjereide, leder i NTL NRK.

Meklingsdato er ikke fastsatt. Dersom mekling ikke fører fram, kan det bli svarte TV-skjermer og taust i radioen.

Kontakter

Bilder

Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat.
Lise Olsen, forhandlingsleder og nestleder i LO Stat.
Last ned bilde

Om LO Stat

LO Stat
LO Stat
Møllergt. 10
0179 Oslo

23 06 83 00http://www.lostat.no

LO Stat er en hovedsammenslutning av LO-forbund som organiserer arbeidstakere i Staten og virksomheter tilknyttet Spekter.

Følg saker fra LO Stat

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra LO Stat på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra LO Stat

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom