Norsk Transportarbeiderforbund

Streik i oljeselskapene

Del

Etter mekling i to døgn ble det brudd i meklingen mellom Norsk Transportarbeiderforbund og Norsk Industri klokken 01:40 i natt. Meklingen omfatter selskaper som bensin og drivstoffleveranser, både på sjø, luft og land. I første omgang vil selskap som fyller drivstoff på fly bli rammet.

Forhandlingene ble gjennomført sammen med YS-forbundet Parat, som også tok brudd. Norsk Industri og Arbeidsgiverne ville ikke gi økning av minstelønnssatsene i samsvar med frontfaget mellom Norsk Industri og Fellesforbundet.

Arbeidstakerpartene hadde frafalt alle øvrige krav med unntak av de som følger av frontfaget om heving av matpengesats ved overtid, rettigheter for lærlinger, tjenestepensjon, lønn under sykdom og endringer om bilaget om helligdager og 1. og 17. mai.

- Vi beklager at Norsk Industri og arbeidsgiverne ikke ville komme oss i møte og løfte minstelønnssatsene tilsvarende det som skjedde i frontfaget. Vi hadde også ambisjoner om å bedre kompetansetilleggene for våre medlemmer. Men vi valgte å trekke dette kravet i håp om at arbeidsgiveren vill komme oss i møte om minstelønnsøkningen. Dessverre skjedd ikke det. Arbeidsgivernes siste tilbud ga oss ikke ei ramme på nivå med frontfaget, sier Ole Einar Adamsrød, forhandlingsleder i Norsk Transportarbeiderforbund.

Streiken vil i første omgang omfatte flybunkring på flyplassene i Tromsø, Bergen og Stavanger og Smart Fuel sine avdelinger på Skjelnan i Tromsø og Lillesund i Haugesund.

Det er varslet opptrapping av konflikten fra arbeidstidens begynnelse 29. juni.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Priv. red. Kontakpersoner : Ole Einar Adamsrød - tlf 926 35 335

                                            Lars M. Johnsen - tlf 916 94 430

Om Norsk Transportarbeiderforbund

Norsk Transportarbeiderforbund
Norsk Transportarbeiderforbund
Brugata 19
0186 Oslo

40 64 64 64http://www.transportarbeider.no

Norsk Transportarbeiderforbund er et fagforbund i LO som organiserer mer enn 20 000 transportarbeidere over hele landet. Forbundet ble stiftet i 1896. Vi har altså mer enn 100 års erfaring med å opprette tariffavtaler. Vi er spesialister på lønns- og arbeidsvilkår, og er stolte av det vi har oppnådd. Vi engasjerer oss i alle forhold som har betydning for medlemmenes hverdag.

Norsk Transportarbeiderforbund har 20 foreninger over hele landet, hvor medlemmene kan få bistand eller delta i aktiviteter. På arbeidsplassene er våre medlemmer organisert i klubber med egne tillitsvalgte som bistår medlemmene. 

Følg saker fra Norsk Transportarbeiderforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Transportarbeiderforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norsk Transportarbeiderforbund

Norsk Transportarbeiderforbund oppfordrer til streik den 15. november9.11.2017 18:54Pressemelding

Representantskapet i Norsk Transportarbeiderforbund vedtok i dag enstemmig å oppfordre medlemmer, klubber og foreninger om å tilslutte seg den politiske streiken som LO i Oslo og fagforeningene i byggningssektoren har tatt initiativ til den 15. november. Kampen mot løsarbeid, midlertidige ansettelser og innleievirksomhet er en av de viktigste faglige og politiske kampene i arbeidslivet i dag, sier Lars Johnsen, leder av Norsk Transportarbeiderforbund.

Oslo havn er erklært Port of Convenience (POC)16.10.2017 16:37Pressemelding

Styret i ITFs koordineringskomité i Norge vedtok i dag enstemmig å erklære Oslo havn som bekvemmelighetshavn (Port of Convenience). Den norske koordineringskomiteen fikk fullmakt fra ITF om å gjøre et slikt vedtak på et møte i ITF (International Transport Workers' Federation) i Cape Town i Sør-Afrika i juni i år. De norske ITF-forbundene ba den gangen om at vedtaket ble utsatt inntil det var drøftet med de politiske myndigheter i Oslo.

"Hvor går veien videre?" – Politisk debatt etter Stortingsvalget 2017 - Thon Hotell Arena, Lillestrøm onsdag 27. september 2017 kl. 14.0027.9.2017 08:36Pressemelding

Norsk Transportarbeiderforbund avholder i disse dager sitt landsmøte i Lillestrøm. Vi arrangerer i den forbindelse en politisk debatt der temaet er "Hvor går veien videre?" etter stortingsvalget 2017. Målet med denne debatten er å belyse hva fagbevegelsen og de politiske partiene i opposisjon kan og bør samarbeide om i stortingsperioden frem mot 2021.

EU kommisjonens forslag til ny vegpakke er lansert - Et nytt angrep på transportarbeiderne fra EU-kommisjonen1.6.2017 15:08Pressemelding

EU-kommisjonen har 31. mai 2017 lansert den nye "vegpakken" som bl.a. inneholder nye og endrede bestemmelser om kjøre- og hviletid, utstasjonering av arbeidstakere, digitale fartsskrivere, kabotasje og den generelle adgang til yrket. - Forslaget er en ytterligere liberalisering av det europeiske transportmarkedet og nok et angrep på transportarbeidernes lønns- og arbeidsvilkår fra EU-kommisjonen. I tillegg vil det sette andre veifarendes liv i fare, sier Lars M. Johnsen, leder av Norsk Transportarbeiderforbund.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom