NHO Mat og Drikke

Støtter tollnedsettelser for import av rødt kjøtt

Del

NHO Mat og Drikke er ening med statsråd Jon Georg Dale når han ikke vil slutte med tollnedsettelser for import av rødt kjøtt. - Samtidig må Regjeringen intensivere arbeidet med å øke den norske storfeproduksjonen ut fra et klimaperspektiv, sier administrerende direktør i NHO Mat og Drikke, Petter Haas Brubakk.

Etterspørselen etter kjøtt og kjøttprodukter i forbrukermarkedet er større enn norsk storfeproduksjon. NHO Mat og Drikke har over flere år i innspill til jordbruksforhandlingene bedt om at matindustrien må ha tilgang til et tilstrekkelig volum av norske råvarer av riktig kvalitet, og til en konkurransedyktig pris.

- En situasjon med underdekning av kjøtt i det norske markedet er ikke ønskelig og reduserer verdiskapingen i næringen, sier Brubakk.

Norsk storfeproduksjon har et relativt lavere klimaavtrykk enn importert kjøtt ved at produksjonen i hovedsak skjer i kombinasjon med melkeproduksjon og at norske dyr har en spesielt god helsetilstand. Det bør derfor tilrettelegges for en økonomisk utvikling som stimulerer norsk produksjonen av storfe.

- Næringen arbeider kontinuerlig med tiltak for å redusere klimaavtrykket fra norsk kjøttproduksjon, og framover vil dette kunne bli et sentralt konkurransefortrinn for norsk matproduksjon, avslutter Petter Haas Brubakk.

Kontakter

Om NHO Mat og Drikke

NHO Mat og Drikke
NHO Mat og Drikke
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

23 08 86 80http://www.nhomd.no

NHO Mat og Drikke er en medlemsstyrt og partipolitisk uavhengig arbeidsgiver- og næringspolitisk forening for virksomheter innen mat-, drikke- og bionæringen, og er den femte største landsforeningen i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

NHO Mat og Drikke organiserer mer enn 1.500 virksomheter over hele landet. Medlemsbedriftene sysselsetter nærmere 40.000 ansatte og arbeider innenfor mat- og drikkeproduksjon, skogbruk og tjenesteyting. Foreningen ble etablert i 2015.

Følg saker fra NHO Mat og Drikke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NHO Mat og Drikke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NHO Mat og Drikke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom