Unio

Støtte til sykepleierne

Del

De streikende sykepleierne fikk mye støtte fra deltagerne på vei inn i årets representantskapsmøte i Kreftforeningen. — Mange er overrasket over at dette kunne skje akkurat i Kreftforeningen, sier forbundsleder Eli Gunhild By i NSF.

Bent Høie og Eli Gunhild By
Bent Høie og Eli Gunhild By

Med trommekorpset i spissen tok de streikende imot medlemmene som ankom møtet som også markerte verdens tobakksfrie dag. Helseminister Bent Høie var hovedgjest og tok seg også tid til å høre på hva streikegeneral Eli Gunhild By hadde å si om bakgrunnen for konflikten.
— Streiken er en konsekvens av at generalsekretær Anne Lise Ryel ikke står ved tidligere løfter til oss om at overgangen til NHO Abelia ikke skulle ha negative konsekvenser for sykepleiernes lønns- og avtalevilkår.

— Vi har erfart at løfter er glemt rundt neste sving. Det er selvfølgelig trist at man ikke kan stole på lovnader. Samtidig ville det være naivt av oss å inngå avtaler basert på arbeidsgivers velvilje, sier By.

Lokal tillitsvalgt Jannicke Rabben er glad for all støtten de får i denne situasjonen.
— Det er ikke en situasjon vi er glade for å stå i, men det varmer å se den støtten vi får både fra kolleger og publikum over hele landet. Det er stor kampvilje hos oss i en så viktig sak, sier Rabben.

Les mer om streiken her:

https://www.nsf.no/streik/artikkelliste/1745072?intcid=forside:karusell:Streiker%20mot%20Kreftforeningen

Nøkkelord

Kontakter

Tore Bollingmo
Tlf : 92 84 01 77

Bilder

Bent Høie og Eli Gunhild By
Bent Høie og Eli Gunhild By
Last ned bilde

Om Unio

Unio
Unio
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 70 88 50http://www.unio.no

Unio er Norges nest største hovedorganisasjon med om lag 350 000 medlemmer. Unio er partipolitisk uavhengig, og er en aktiv aktør i arbeidslivspolitikken med et bredt samfunnsengasjement. Vi er opptatt av at offentlige tjenester har god kvalitet. For å oppnå dette er mer penger til tjenestene, økt bruk av kvalifisert personell og bedre lønnsuttelling for utdanning og kompetanse avgjørende. Unio er en pådriver for at en størst mulig del av befolkningen er sysselsatt og at arbeidslivet legger til rette for inkludering og likestilling.

Følg saker fra Unio

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Unio på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Unio

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom