Stortinget

Stortingets utenriks- og forsvarskomité besøker Moskva 31. mai–1. juni 2018

Del

Det blir mulighet for pressemøte torsdag 31. mai kl. 17.45 på ambassaden i Moskva.

Formålet med reisen er å ha samtaler med utenrikskomiteen i det russiske Føderasjonsrådet.

Komiteen, under ledelse av Anniken Huitfeldt, besøker Moskva for å ha samtaler med leder av utenrikskomiteen i Føderasjonsrådet, Konstantin Kosatsjov.

Kosatsjov gjestet Oslo i juni 2016 med en delegasjon og møtte utenriks- og forsvarskomiteen. Besøket til Moskva er et gjenbesøk og en videreføring av den parlamentariske dialogen. I tillegg legges det opp til møte med viseutenriksminister Aleksander Grusjko samt representanter for det russiske sivile samfunnet.

Temaer for samtalene vil være bilaterale spørsmål, herunder samarbeid i nordområdene, samt aktuelle internasjonale spørsmål, herunder utviklingen i Ukraina og i Midtøsten-regionen, sikkerhetspolitikk og demokratiutvikling.

Kontakter

Komitésekretær Dag Stangnes (23 31 35 13/412 74 984) eller Rune Skjerve (23 31 30 60/412 74 534) kan gi ytterligere informasjon om programmet og formidle kontakt til komiteens medlemmer.

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg saker fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom