Utdanningsdirektoratet

Størst karakterøkning i Finnmark

Del

Årets avgangselever i Finnmark har størst økning i karaktersnittet fra i fjor, sammenlignet med resten av landet, viser årets karakterstatistikk fra grunnskolen.

Økningen til elevene i Finnmark er på 0,9 grunnskolepoeng (se fakta), siden i fjor. En økning på 0,9 tilsvarer en økning i karaktersnittet fra fjorårets karaktersnitt på 3,92 til 4,01. Det er særlig jentene i Finnmark som bidrar til denne økningen. Økningen for jentene er på 1,5 grunnskolepoeng.

Økning i hele landet
På landsbasis er det en økning på 0,4 grunnskolepoeng fra i fjor, og årsaken er at karaktersnittet i flere standpunkt- og eksamenskarakterer har økt svakt. Kun 2 grunnskolepoeng skiller fylkene med høyest og lavest grunnskolepoeng i 2015-16, mot 2,6 i fjor. Elevene i Akershus har det høyeste snittet på 42,1 grunnskolepoeng.

Fakta:
- Når vi beregner grunnskolepoeng, summerer vi alle tallkarakterene i fagene (på en skala fra 1 til 6), både eksamen og standpunkt. Summen deles deretter på antall karakterer. Dette gjennomsnittet, med to desimaler, multipliseres med 10.

Her finner dere mer om karakterstatistikken:
http://www.udir.no/karakterer-i-grunnskolen-20152016

Nøkkelord

Kontakter

Om Utdanningsdirektoratet

Utdanningsdirektoratet
Utdanningsdirektoratet
Postboks 9359 Grønland
0135 Oslo

23 30 12 00http://www.udir.no

Utdanningsdirektoratet skal sikre at den nasjonale utdanningspolitikken iverksettes. Slik får barn, unge og voksne et barnehagetilbud og en opplæring av høy kvalitet. Vi er underlagt Kunnskapsdepartementet og har kontorer i Oslo, Molde og Hamar.

Følg saker fra Utdanningsdirektoratet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Utdanningsdirektoratet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Utdanningsdirektoratet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom