Virke

Større nedgang i matprisene enn ventet

Del

Tall fra SSB viser at matprisene sank med 0,8 prosent fra september til oktober 2018. De siste 12 månedene har matprisene økt med 2,3 prosent, mens konsumprisindeksen har økt med 3,1 prosent.

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.

Matprisene følger faste svingninger gjennom året, der påske, jul og skolestart er typiske tilbudsperioder, mens prisene vanligvis justerer seg etter jul og påske, og om sommeren.

- Det er ikke uvanlig at matprisene synker fra september til oktober. De siste frem årene har matprisene gått ned med gjennomsnittlig 0,3 prosent i denne perioden. En nedgang på 0,8 prosent er med andre ord større enn ventet, sier Ingvill Størksen, direktør for Virke dagligvare.

Konsumprisindeksen sank med 0,2 prosent forrige måned, og ifølge SSB bidro prisutviklingen på mat til denne nedgangen.

- Matprisene har steget mindre enn prisene for øvrig i lang tid, fortsetter Størksen. De siste 12 månedene har matprisene steget med 2,3 prosent totalt, mens konsumprisindeksen økte med 3,1 prosent. Ser vi på de siste to årene, har matprisene kun steget med 1,2 prosent. Dette er klare tegn på at konkurransen i dagligvaremarkedet er tøff, avslutter Størksen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Direktør for Virke dagligvare, Ingvill Størksen.
Last ned bilde

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 21 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. 

Følg saker fra Virke

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Virke på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Virke

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom