Storeslem til Scandic under reiselivets «Oscarutdeling»
I går kveld gikk reiselivets «Oscarutdeling», HSMAI-prisene, av stabelen på Scandic Fornebu. Kjøkkensjef på Scandic Nidelven, Sigve Eliassen, ble kåret til årets unge leder i reiselivsbransjen, mens administrerende direktør i Scandic, Svein Arild Steen-Mevold, fikk veiviserprisen på vegne av selskapet.

Scandic forsynte seg grovt av premiefatet da reiselivsbransjen hedret seg selv onsdag kveld. Totalt mottok Scandic hele tre gull og tre hederlige omtaler, i tillegg til prisen for årets unge leder i reiselivsbransjen.
– Jeg er både stolt og ydmyk over å motta prisen som årets unge leder i konkurranse med så mange dyktige kandidater. Jeg har alltid vært opptatt av å utfordre meg selv og stadig fornye meg innenfor mitt felt, og denne anerkjennelsen er til stor inspirasjon for veien videre. Jeg er heldig som får lov til å jobbe sammen med et fantastisk team på Scandic Nidelven. Det er ikke mulig å være en god leder uten gode kolleger, sier Eliassen.
«Litt bedre hver dag»
Sjef for Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold mener prisen til Eliassen var svært fortjent.
– Sigve har vist en eksepsjonell evne til å lede sitt team på Scandic Nidelven og levere fantastiske resultater gjennom flere år under mottoet «litt bedre hver dag». Han har tross sin unge alder tatt stafettpinnen på Scandic Nidelven videre med høye ambisjoner, og forvaltet arven fra Rica Nidelven på en fantastisk måte, sier Steen-Mevold.
Gjenerobret frokosttronen
Scandic Nidelven ble i fjor kåret til Norges beste hotellfrokost i det uoffisielle NM i frokost, Twinings Best Breakfast. Etter at Scandic Nidelven hadde vunnet kåringen 10 år på rad, ble det en skuffende tredjeplass i 2016. Da brettet Sigve og teamet opp armene. Etter et år med hardt arbeid på kjøkkenet og stort pågangsmot lyktes de med å gjenerobre frokosttronen.
– Sigve har et sterkt engasjement for lokale råvarer, egenprodusert mat og god service, som har vært helt avgjørende for hotellets seier. Han er en sentral nøkkelperson når det kommer til Scandic Nidelvens unike posisjon, som i dag er kjent langt utenfor Norges grenser for sin frokost. Sammen med et hardtarbeidende team har Sigve satt Nidelven på matkaret. Det er ingen tvil om at Sigve brenner for reiselivs- og hotellbransjen. Han er et ungt ledertalent med en lys fremtid, sier hotelldirektør på Scandic Nidelven, Kjetil Vassdal.
Scandic-sjef årets veiviser
Scandic Hotels ved administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold mottok prisen årets veiviser for den fantastiske reisen hotellkjeden har vært gjennom de siste årene. Juryen trekker frem at Scandic på få år har utviklet seg til å bli den største og mest ekspansive hotellkjeden i Norge – en utvikling mange trodde var umulig få år tilbake. Juryen trekker også frem at Steen-Mevold er rask til å tilpasse seg svingninger og trender i markedet. Dessuten har hotellkjeden effektivisert driften på hotellene under hans ledelse.
– Dette er definitivt en lagseier. Da vi en januardag for fire år siden annonserte overtagelsen av Rica var det spesielt to viktige ting vi tok med oss inn i «nye» Scandic. Det var Ricas flotte medarbeidere og det var frokosten. Å få denne anerkjennelsen av bransjen er et tegn på at vi har lyktes med å forene det beste av begge selskaper, og det er hotellgjestene som til syvende og sist nyter godt av dette, sier Steen-Mevold.
Gull for Norges luftigste frokost
Scandic vant også gull i kategorien utendørs/gerilja/stunt for «Norges luftigste frokost» der de fem Scandic-hotellene i Stavanger serverte en fullverdig hotellfrokost på toppen av Preikestolen til mer enn 200 intetanende turgåere. Frokosten fikk bred oppmerksomhet i sosiale og tradisjonelle medier, og for dette stuntet vant også Scandic gull i kategorien PR. I tillegg mottok Scandic hederlig omtale i kategoriene PR og sosialt ansvar for OD-dagen, der de lot en skoleklasse ta over et helt hotell for en dag. Scandic fikk også hederlig omtale i kategorien annonser, print og digital.
Nøkkelord
Kontakter
Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør Scandic Hotels Norge:
+47 951 79 390, SveinArild.Mevold@scandichotels.com
Sigve Eliassen, kjøkkensjef på Scandic Nidelven:
+47 922 39 493, Sigve.Eliassen@scandichotels.com
Tine Birkeland Westbye, markeds- og kommunikasjonsdirektør, Scandic Hotels Norge:
+47 922 11 936, Tine.Birkeland@scandichotels.com
Kristian Røise Dahl, PR- & kommunikasjonsrådgiver Scandic Hotels Norge:
+47 958 41 992, KristianRoise.Dahl@scandichotels.com
Bilder







Om Scandic Hotels
Scandic er den største hotellkjeden i Norden med 16 000 medarbeidere og med et nettverk av nærmere 280 hoteller fordelt på cirka 55 000 hotellrom i drift eller under utvikling. Scandic Friends er Nordens største lojalitetsprogram innen hotellbransjen med 2 millioner medlemmer. En ansvarsfull drift er en del av Scandics DNA, og Scandic er ifølge BDCR «best hotel brand» i Norden. Scandic er børsnotert på Nasdaq Stockholm. www.scandichotelsgroup.com
Følg saker fra Scandic Hotels
Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandic Hotels på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste saker fra Scandic Hotels
Dette er det norske folks frokostfavoritter13.4.2018 07:00 | Pressemelding
Frokosten setter standarden for dagen sies det. Så viktig er maten vi spiser på morgenen at måltidet har fått sin egen dag. Den nasjonale frokostdagen markeres i dag, 13 april.
Til kamp mot matsvinn: Tar betalt dersom du ikke spiser opp1.4.2018 07:30 | Pressemelding
For å redusere matsvinn vil Scandic-hotellene i Norge nå ta betalt fra gjester som ikke spiser opp frokosten. Gjestene blir belastet for restematen ved utsjekk.
Scandic vant tilgjengelighetspris - Invitert til å tale ved FNs kontor i Wien13.2.2018 12:56 | Pressemelding
Scandics tilgjengelighetsstrategi har blitt kåret til verdens mest innovative tilgjengelighetsprosjekt. Bak den prestisjefylte kåringen står Zero Project, en organisasjon bestående av mer enn 3000 funksjonshemningseksperter i over 150 land.
Scandic kuttet matsvinn med over 85 tonn i 201730.1.2018 08:55 | Pressemelding
Det siste året har Scandic redusert matsvinnet med nesten 10 prosent, tilsvarende 125 000 måltider. Vinneren er både miljøet, gjestene og Scandic.
Unike fordeler og ny app når Scandic lanserer nytt lojalitetsprogram30.1.2018 08:00 | Pressemelding
En helt ny app, unike fordeler, spennende nye partnerskap og flere måter å bruke lojalitetspoeng – det er mange nyheter når Scandic Hotels lanserer Nordens største lojalitetsprogram i hotellbransjen.
Hotel Norge by Scandic går for gull med Bocuse d’Or-vinner Ørjan Johannessen18.1.2018 07:00 | Pressemelding
Hotel Norge by Scandic skal kombinere internasjonale smaker og norske råvarer når de åpner dørene midt i hjertet av Bergen 29. juni 2018. Mesterkokk Ørjan Johannessen får det overordnede ansvaret for å utvikle hotellets tilbud innen frokost, lunsj og middag som The Chef Advisor.
I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom