Agder Energi

Store snømengder gjør feilrettingsarbeidet krevende

Del

På Brådlandsheia i Lyngdal jobber over 20 montører for å gjenopprette strømforsyningen. De store snømengdene gjør arbeidet tidkrevende.

Ifølge Meteorologisk Institutt har det kommet over 400 prosent mer snø enn i et normalår på Agder. Flere steder meldes det om snødybder på rundt to meter. På Brådlandsheia i Lyngdal har ising på linjene ført til flere feil, blant annet knekte master. De store snømengdene gjør arbeidet med feilrettingen både utfordrende og tidkrevende. Flere steder har det vært vanskelig å kjøre med snøscooter, og montørene har måtte gå på truger og bære med seg nødvendig utstyr.

I løpet av dagen har flere midlertidige løsninger blitt utbedret og gjort permanente. Mens arbeidet pågår må strømmen kobles ut midlertidig. Dette arbeidet vil fortsette utover kvelden.

Tirsdag har Agder Energi Nett hatt tre helikopter i lufta for å kartlegge feil og kritiske situasjoner som følge av mye is på linjene eller trær som henger over strømnettet. Flere steder er også droner blitt brukt for å gi oversikt.

Agder Energi Nett er fortsatt i beredskap og følger situasjonen tett.

Flere steder henger strømlinjene svært lavt som følge av den tunge snøen. Dersom en oppdager lavthengende strømlinjer, linjer som har falt på bakken, og trær som har falt ned på linjene, er det viktig å holde god avstand – berøring er livsfarlig!

Bilder

Last ned bilde
De store snømengdene gjør arbeidet utfordrende og tidkrevende. Bildet ble tatt mandag.
De store snømengdene gjør arbeidet utfordrende og tidkrevende. Bildet ble tatt mandag.
Last ned bilde

Om Agder Energi

Agder Energi
Agder Energi
Kjøita 18
4630 Kristiansand

38 60 70 00http://www.ae.no

Agder Energi foredler og forvalter fornybar energi. Konsernets virksomhet omfatter produksjon, distribusjon og salg av fornybar energi, samt energitilknyttede tjenester. Vår visjon er å være et ledende norsk konsern innen fornybar energi.

Følg saker fra Agder Energi

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Agder Energi på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Agder Energi

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom