Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Stor snøskredfare på Vestlandet

Del

Deler av Hordaland og Rogaland ventes å få svært mye nedbør og NVE varsler faregrad 4, stor snøskredfare i morgen.

- Vi varsler stor snøskredfare for sørlige deler av Hordaland og nordlige deler av Rogaland på tirsdag. Det skal komme over 100 mm nedbør mange steder, sier vaktleder Håvard Thorset.

Mildvær og regn

En varmfront bringer inn mye fuktighet og milde temperaturer som gir plussgrader høyt til fjells. Der nedbøren kommer som regn venter vi til dels store naturlig utløste våte snøskred.

- I høyfjellet blir det derimot mye nysnø og fokksnøansamlingene i le for vestavær kan bli flere meter tykke, utdyper Thorset.

Det er sikkert at det blir mye nedbør, men dagens værprognose viser mindre nedbør for områdene nord for Hardangerfjorden enn gårsdagens værprognose. Derfor nedjusterer vi varselet til faregrad 3 – betydelig for disse områdene. Det er likevel mulig med naturlig utløste snøskred også der.

Unngå alt skredterreng

I de områdene som får mye nedbør frarådes all ferdsel i og i nærheten av skredterreng.

Følg med på utvikling av situasjonen på varsom.no.

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom