Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Stor snøskredfare på Svalbard

Del

Det varsles snøskredfare 4-stor for deler av Spitsbergen fra onsdag kveld. Det ventes full storm og nysnø. Særlig sør for Van Mijenfjorden kan det komme opptil en meter nysnø i løpet av torsdagen.

Nordenskjøldland og området rundt Longyearbyen får antagelig betydelig mindre nedbør. 

  • Snøskredvarslingen følger nøye med på situasjonen og har tett dialog med sysselmannen. Vi anbefaler å holde seg unna skredterreng de neste dagene, sier geolog Odd-Arne Mikkelsen i NVE.

I Nord-Norge er det betydelig snøskredfare på grunn av kraftig vind og nysnø i fjellet. I Sør kommer nedbøren stort sett som regn og små våte skred kan forekomme ved moderat snøskredfare.

Mer informasjon finner du på www.varsom.no.

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Nye forskrifter sikrer strømforsyning til husholdningene og vil føre til lavere avkastning for nettselskapene28.6.2018 11:56Pressemelding

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) foreslår flere endringer i forskrift om kontroll av nettvirksomhet. Endringene innebærer en reduksjon av referanserenten, økning i KILE for husholdninger og en håndtering av feil i inntektsrammevedtak som ivaretar nettkundene bedre. Forslagene underbygger formålet om en effektiv drift, utnyttelse og utvikling av strømnettet.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom