Bisnode

Stor økning i konkurser i Vestfold!

Del

Antall konkurser og tvangsavviklinger økte sterkt i Vestfold i august – hele 118,2 prosent over samme periode i fjor, viser tall fra Bisnode, som er Norges ledende leverandør av kreditt- og markedsdata. I månedene juni og august ser vi en sterk økning i konkurser og tvangsavviklinger. Det kan tyde på en begynnende trend for deler av næringslivet i Vestfold som ikke er noe hyggelig, sier Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Hittil i år er 3063 bedrifter slått konkurs og 1021 bedrifter tvangsoppløst på landsbasis. Det er en økning på 5,6 prosent for konkurser og hele 14,6 prosent for tvangsavviklinger sammenlignet samme periode i fjor. Samlet blir økningen 7,7 prosent viser Bisnode-tallene.

 Vestfold nest verst

Med 24 konkurser mot 11 i fjor kan Vestfold kun se seg slått av Østfold som det fylket med størst økning i konkurser i august. Hittil i år har Vestold hatt en økning på 13,6 prosent, noe som er langt høyere enn landsgjennomsnittet på 7,7 prosent.

Overraskende geografiske forskjeller

Hordaland er det fylket med flest konkurser og tvangsavviklinger hittil i år med 42,9 prosent, mens det er overraskende at Rogaland kun har 8 prosent økning i 2016. – Rogaland har en økning i konkurser som er lavere enn for Vestfold med 13,9 prosent økning hittil i år. Dette viser at problemene i Rogaland resulterer mer i redusert bemanning i eksisterende bedrifter enn at antallet konkurser øker dramatisk. Dette bør gi en forsiktig optimisme for framtiden i Rogaland, sier Kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode. Videre viser tallene at Telemark er det fylket som har hatt størst økning i konkurser siste 5 år.

 – Den store økningen i konkurser vi har sett de siste månedene kan lett gi ringvirkninger som fører til at andre bedrifter taper penger og selv risikerer konkurs. Det er derfor svært viktig at bedrifter følger med på sine kunder og leverandører i forhold til konkursrisiko, advarer kredittøkonomen Ruud.

 Flest i servering og bygging

På landsbasis er det er Hotell og Restaurant-bransjen med økning på 28,2 prosent og Bygg- og anleggsbransjen med økning på 13,3 prosent som sliter mest. ­– Dette er et paradoks når vi ellers hører at norske hoteller og restauranter har hatt gleden av en svak norsk krone og økt turisme, samt at byggebransjen opplever høye boligpriser og stor etterspørsel, sier Ruud.

Både innen tjenesteytende næringer og eiendom er det også flere konkurser enn i fjor, med økning på henholdsvis 12,2 og 8 prosent. I jordbruk, skogbruk og fiske er det en nedgang i antall konkurser hittil i år på 17,6 prosent, og både industri og detaljhandel opplever færre konkurser enn i samme periode i 2015.

Nøkkelord

Kontakter

PER EINAR RUUD
Fagansvarlig Kreditt
Bisnode Norge AS

Telefon: +47 22 45 90 00
Mobil: +47 92 40 10 04

E-Post: per.einar.ruud@bisnode.com

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om Bisnode

Bisnode
Bisnode
Langkaia 1
0150 Oslo

22 45 90 00http://www.bisnode.com/norge

Bisnode er et ledende europeisk data- og analyseselskap. Vi hjelper bedrifter med å finne og administrere sine kunder gjennom hele kundens livssyklus. Vi gjør dette ved å samle og utvikle smarte data for å gjøre våre kunder i stand til å ta smarte avgjørelser. Bisnode har 2400 personer i 18 land og har hovedkontor i Stockholm, Sverige.

Følg saker fra Bisnode

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Bisnode på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Bisnode

Langt færre går konkurs!8.9.2017 15:07Pressemelding

Tall fra data- og analyseselskapet Bisnode viser at antall konkurser i næringslivet er på vei ned. I august var det 18,4 prosent færre konkurser og tvangsavviklinger enn i august i fjor. Hittil i år har antall konkurser og tvangsavviklinger gått ned med 2,6 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. – Nedgangen i antall konkurser er gledelig, og et klart tegn på at det nå går bedre i næringslivet, sier kredittøkonom Per Einar Ruud i Bisnode.

Tidobling av selskaper til tvangsavvikling!27.6.2017 07:00Pressemelding

Antall konkurser og tvangsavviklinger økte sterkt i mai – hele 86 prosent i forhold til mai i fjor. I årets første fire måneder har 11,5 prosent flere bedrifter gått overende enn i samme persiode i fjor. Dette viser tall fra Bisnode, som er Norges ledende leverandør av kreditt- og markedsdata. Det er tvangsavviklingene som gir den store økningen, med en tidobling fra 41 avviklinger i mai 2016 til 452 i mai i år. Rene konkurser har imidlertid en liten tilbakegang på 3,3 prosent.

Få kvinner på toppen – men driver best!8.3.2017 15:07Pressemelding

På toppen av næringslivet er det langt mellom kvinnene. Kun 16 prosent av norske aksjeselskaper har kvinnelig toppleder. Men hvis man ser på selskapenes lønnsomhet, sitter bedrifter ledet av kvinner i gjennomsnitt igjen med 12 prosent av omsetningen som overskudd. Her slås mannlige bedriftsledere, som kun sitter igjen med i gjennomsnitt 9 prosent av omsetning på bunnlinjen. – Våre tall kan tyde på at kvinnelige toppledere driver bedre forretning, derfor burde det vært langt flere av dem, sier Kari Mette Almskog, direktør for forretningsutvikling i Bisnode.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom