Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Stor og betydelig skredfare inn mot jul

Del

Uvær og stor skredfare skaper utfordringer for de som vil til fjells lille julaften. Kanskje er dette dagen for å spre litt juleglede ved å besøke noen du ikke har sett på lenge, fremfor å reke rundt i fjellet i storm og regnvær.

Andreas Persson undersøker snøen før vi skriver Snøskredvarselet for Lyngen nå i førjulstiden. Bilde hentet fra regObs. Stor skredfare i Sør-Norge 

I fjellet i vest ventes stor snøskredfare lille julaften. Årsaken til det er et heftig regnvær kombinert med mye vind.  Vi venter at det kan gå flere naturlig utløste skred som følge av dette, og det er også sendt ut varsel om flomfare og jordskredfare. På Østlandet venter vi at noe av regnværet skaper betydelig snøskredfare også i fjellområdene mot vest.  

 Forhåpentligvis synker temperaturene samtidig som at nedbøren avtar, og inn mot julaften vil julefreden senke seg.   

 Skal du ut å kjøre bil over fjellet bør du se etter oppdatert informasjon om veiene på 175.no eller på tlf 175. Med uvær på gang kan fjelloverganger bli stengt på kort varsel. 

Storm og betydelig snøskredfare i Nord 

I Nord-Norge fikk snødekket seg en ordentlig julevask tidligere denne uka, og for å pynte litt opp etterpå er det kommet hvitt tilbake i fjellene nå. Det er kombinasjonen av sterk vind og snø stort sett ned til havnivå som nå gir snøskredfaregrad 3-betydelig i mye av landsdelen. Mest utsatt er der hvor bygene treffer og legger fra seg mest snø.  Julaften ser det ut til at de i nord får nysnøflak i julegave og velger man sine skiturer med omhu, kan det bli riktig så fint utover julen.  

Svalbard 

På Svalbard har været roet seg fra tidligere i uken og her ventes moderat snøskredfare lillejulaften og julaften.  

Følg med på oppdaterte varsel på varsom  

Varsom tar ikke juleferie. Snøskredvarslingen er på vakt hele julen og lager varsler til deg og dine. På den måten håper vi å hjelpe deg til å kunne planlegge en så trygg tur som mulig. Følg varslene på varsom.no og ha en god og trygg julefeiring, med og uten ski på bena.  

 Vi i Snøskredvarslingen ønsker deg en god og trygg jul!  

Les mer på varsom.no

Kontakt:

Snøskredvarslingen, tlf 488 80 100 (ikke sms)

Om Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)
Middelthuns gate 29
0368 Oslo

09575http://www.nve.no

Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE) har ansvar for å forvalte Noregs vatn- og energiressursar. NVE varetek også dei statlege forvaltningsoppgåvene innan skredførebygging. NVE skal sikre ei heilskapleg og miljøvennleg forvaltning av vassdraga, fremje ei effektiv kraftomsetning, kostnadseffektive energisystem og hjelpe til ein effektiv energibruk.

Følg saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE)

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom