Stor kjøpesenterfusjon: Salto og Scala slår seg sammen

Del

Salto Eiendom og Scala Retail Property, som i dag eier 10 kjøpesentereiendommer hver, slår seg sammen og danner et sterkt kjøpesenterselskap med helnorsk eierskap.

Hans Jørgen Mørland
Hans Jørgen Mørland

-Vårt mål er å skape det fremste industrielle miljøet for forvaltning, utvikling og drift av kjøpesentre i Norge, sier Hans Jørgen Mørland, som blir administrerende direktør i det sammenslåtte selskapet Scala Eiendom. Selskapet blir Norges fjerde største kjøpesenter-aktør.

Salto Eiendom er før sammenslåingen eid 100 % av Schage Eiendom, mens Scala Retail Property er eid av Fredriksborg (51%) og Norgesgruppen (49%).

Alle de tre eierne står bak den nye satsingen.

-Helt siden Schage Eiendom overtok fullt eierskap i Salto i 2015, har vi jaktet på den perfekte parter til å være med og utvikle selskapet videre. Den har vi nå funnet. Selskapene utfyller hverandre på en rekke områder. Scala Eiendom blir godt rustet for å møte nåtidens og fremtidens handlemønstre i byer, bydeler og bygder, sier administrerende direktør Egil Svoren i Schage Eiendom.

Scala Eiendom vil eie og drifte 20 kjøpesentereiendommer, fra Grimstad i sør til Sortland i nord, og ønsker å bidra aktivt til ytterligere konsolidering av det norske kjøpesentermarkedet.

-Vi bygger et lag med aktivt norsk eierskap, med investeringsvilje, korte beslutningslinjer og en uformell og fremoverlent kultur. Scala Eiendom blir en god partner for andre eiendomsaktører det er aktuelt å samarbeide med, sier Svoren, som sammen med representanter fra Norgesgruppen og Fredriksborg går inn i styret for det nye selskapet.

-Ledende markedsposisjoner utvikles med utgangspunkt i den daglige og ukentlige handelen, og må være forankret i og tilpasset lokalt markedspotensial, moderne handlevaner og lokale, norske handlemønstre. Felles for vinnersentrene i fremtiden vil være nærhet til kundene, enkelhet og at eiendommene fremstår moderne i uttrykk og butikkmiks, sier Hans Jørgen Mørland.

Fakta om det sammenslåtte selskapet Scala Eiendom:

Antall kjøpesentre: 20 (I tillegg til fire sentralt plasserte eiendommer i Oslo og Bergen, vil selskapet eie eller forvalte nummer 1-sentre i Sandnes, Kongsberg, Hønefoss, Halden, Grimstad, Skedsmokorset, Notodden, Nesodden, Bærum/Rykkinn, Slemmestad, Mosjøen, Bø, Sortland og Fagernes)

Kvadratmeter: ca. 250.000

Leieinntekter: ca. 425 MNOK

Butikkomsetning: ca. 8 mrd.

Eiere: Norgesgruppen (42 %), Fredriksborg (34%), Schage Eiendom (24%) 

Daglig leder: Hans Jørgen Mørland (38)

Rådgivere i transaksjonen:

Schage/Salto: Arctic (finansiell), BAHR (juridisk)

Scala: ingen finansiell rådgiver, CLP (juridisk)

Bildetekst: Hans Jørgen Mørland blir administrerende direktør for det sammenslåtte kjøpesenterselskapet Scala Eiendom.

For flere opplysninger eller kommentarer, kontakt gjerne

  • Hans Jørgen Mørland, telefon 948 63 570
  • Egil Svoren, telefon 900 95 075

 

 

Bilder

Hans Jørgen Mørland
Hans Jørgen Mørland
Last ned bilde

Om Scala Eiendom

Scala EiendomFølg saker fra Scala Eiendom

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Scala Eiendom på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.