NOKAS

Stor interesse for å høre om Nokas- suksessen i Sverige

Del

- Vi mener vi har lykkes med å utvikle Nokas til å bli et sikkerhetsselskap hvor hele Norden er vårt hjemmemarked. Det sa konsernsjef Heine Wang da han nylig var invitert til den svenske ambassaden i Oslo for å fortelle om Nokas sin eventyrlige reise til de fremmøtte i Norsk – svensk handelskammer.

Fornøyde etter Norsk-svensk Handelskammer sitt frokostseminar (NSHK): 
Anders Ruud Sørli, Daglig leder NSHK – Snorre Storset, Administrerende direktør Nordea Norge – Susann Nilsson, Ministerråd Sveriges ambassade i Oslo og Heine Wang, Konsernsjef Nokas (Foto: Nokas)
Fornøyde etter Norsk-svensk Handelskammer sitt frokostseminar (NSHK): Anders Ruud Sørli, Daglig leder NSHK – Snorre Storset, Administrerende direktør Nordea Norge – Susann Nilsson, Ministerråd Sveriges ambassade i Oslo og Heine Wang, Konsernsjef Nokas (Foto: Nokas)

En nærmest fullsatt sal på den svenske residensen var imponert over det de hørte.

Fra den spede begynnelsen i Vestfold i 1987 frem til i dag, har Nokas vokst til å bli Nordens ledende totalleverandør av sikkerhet. Det har skjedd via solid organisk vekst, men også gjennom betydelige oppkjøp gjennom årene. Nokas er i dag nummer to i det svenske markedet med NOK 1,6 milliarder i omsetning av en samlet konsern omsetning på NOK 4,5 milliarder.

- I vår strategi har vi lagt opp til en betydelig organisk vekst også fremover. Samtidig legger vi nå grunnlaget for videre oppkjøp også utover Norden, sa Heine Wang. Målet vårt er å ta steget ut i Europa når tiden er inne.

For å lykkes i Sverige har det vært helt avgjørende å bygge et solid management i Sverige.

- Du kan ikke drive business i Sverige ledet fra Norge. Vi tror på at «all business is local». Derfor har det vært avgjørende å få på plass de riktige menneskene som kan drive forretningen vår fra Sverige. I tillegg har vært viktig for oss å få inn svensk kompetanse i konsernledelsen, sa konsernsjefen og fortsatte:

- Vi ser at den svenske delen av vårt hjemmemarked er dobbelt så stort som det norske. Det gir oss fantastiske muligheter til å vokse betraktelig i Sverige de neste årene. I den anledning gleder det meg at vi nylig tok noen store jafs ved å sikre oss kontrakten med Saab Defence og sikkerhetskontrollkontrakten på Arlanda Lufthavn. Men dette er bare begynnelsen, sa han.

Landegrensene er i ferd med å viskes ut

- Kundene våre er internasjonale og mange av dem har kontorer over hele Norden. De ønsker i større grad enn tidligere å samle innkjøpene sine hos en sikkerhetsleverandør på tvers av landegrensene. Her fremstår Nokas som en tydelig totalleverandør i markedet. For oss har det alltid vært viktig å være i forkant og kunne se litt inn i glasskula hva kundene ønsker og forventer av en sikkerhetsleverandør i et lengre perspektiv, sa Wang.

Ingen alternativ til vekst

- For å lykkes i det markedet vi opererer i, må vi gå inn med full tyngde. Nå skal vi jobbe målrettet videre med å ta større markedsandeler og ta vår del av den årlige veksten i det totale sikkerhetsmarkedet. Samtidig utfordrer vi oss selv på å skape en felles nordisk identitet på tvers av divisjoner og forretningsområder med fokus på felles kultur og felles verdier. Selv om det finnes noen klare ulikheter i rammevilkår og lovgivning, er jeg optimist, fordi vi alle har et demokratisk verdisyn, bor og arbeider i sosialdemokratiske velferdssamfunn og tror på likeverd mellom mennesker, avsluttet konsernsjef Heine Wang.

Du kan også lese mer om saken her: http://www.nshk.no/2016/09/topplederes-erfaring-servert-frokost/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fornøyde etter Norsk-svensk Handelskammer sitt frokostseminar (NSHK): 
Anders Ruud Sørli, Daglig leder NSHK – Snorre Storset, Administrerende direktør Nordea Norge – Susann Nilsson, Ministerråd Sveriges ambassade i Oslo og Heine Wang, Konsernsjef Nokas (Foto: Nokas)
Fornøyde etter Norsk-svensk Handelskammer sitt frokostseminar (NSHK): Anders Ruud Sørli, Daglig leder NSHK – Snorre Storset, Administrerende direktør Nordea Norge – Susann Nilsson, Ministerråd Sveriges ambassade i Oslo og Heine Wang, Konsernsjef Nokas (Foto: Nokas)
Last ned bilde

Om NOKAS

NOKAS
NOKAS
Træleborgodden 6
3112 Tønsberg

915 02580http://www.nokas.no

Nokas er et ledende sikkerhetskonsern med virksomhet i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet ble etablert i 1987 og forventer i 2017 en omsetning på ca. NOK 4,6 milliarder. Nokas konsernet har ca. 9000 medarbeidere fordelt på 3 divisjoner: Cash Handling, Security og Systems. Vi leverer sikkerhets- og kontanthåndteringsløsninger til kunder i hele Norden. Som totalleverandør spenner våre leveranser seg fra vakttjenester, tekniske sikkerhetsløsninger, industri- og sikkerhetsberedskap til verdi- og kontanthåndtering.

Følg saker fra NOKAS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NOKAS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NOKAS

Tror på ytterligere vekst i Finland etter beslutning i det finske finanstilsynet30.1.2018 10:40Pressemelding

Med virkning fra januar 2016, endret det finske finanstilsynet reglene, hvor bankene tidligere kunne ta høyere gebyrer ved uttak på Nokas sine minibanker enn det bankenes eget selskap Automatia gjorde. Regelendringen åpnet det finske kontanthåndteringsmarkedet for Nokas, som på dette tidspunkt hadde rundt 50 minibanker utplassert i Finland. Etter at Nokas i fjor vant kontrakten med S-Group om utplassering av 350 minibanker, klaget bankene inn regelendringen. Nå har bankene fått avslag, etter at saken også har vært oppe til diskusjon i det finske parlamentet. - Nå tror vi på ytterligere vekst, sier konsernsjef Heine Wang i Nokas.

Spennende muligheter for Nokas i Danmark etter beslutning i det danske Konkurrancerådet8.1.2018 14:13Pressemelding

I fjor solgte en gruppe danske banker Bankernes Kontantservice (BKS) virksomheten til Loomis. Med på kjøpet fikk Loomis en klausul som forpliktet bankene til å fortsette å kjøpe verdihåndteringstjenester av Loomis i 3 år og fem måneder. Nå har en nylig beslutning i det danske Konkurrancerådet opphevet denne klausulen. - Dette åpner det danske markedet og er den beste julegaven vi kunne fått, sier en fornøyd Nokas Danmark direktør, Peter Junge.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom