NOKAS

Stor interesse for å høre om Nokas- suksessen i Sverige

Del

- Vi mener vi har lykkes med å utvikle Nokas til å bli et sikkerhetsselskap hvor hele Norden er vårt hjemmemarked. Det sa konsernsjef Heine Wang da han nylig var invitert til den svenske ambassaden i Oslo for å fortelle om Nokas sin eventyrlige reise til de fremmøtte i Norsk – svensk handelskammer.

Fornøyde etter Norsk-svensk Handelskammer sitt frokostseminar (NSHK): 
Anders Ruud Sørli, Daglig leder NSHK – Snorre Storset, Administrerende direktør Nordea Norge – Susann Nilsson, Ministerråd Sveriges ambassade i Oslo og Heine Wang, Konsernsjef Nokas (Foto: Nokas)
Fornøyde etter Norsk-svensk Handelskammer sitt frokostseminar (NSHK): Anders Ruud Sørli, Daglig leder NSHK – Snorre Storset, Administrerende direktør Nordea Norge – Susann Nilsson, Ministerråd Sveriges ambassade i Oslo og Heine Wang, Konsernsjef Nokas (Foto: Nokas)

En nærmest fullsatt sal på den svenske residensen var imponert over det de hørte.

Fra den spede begynnelsen i Vestfold i 1987 frem til i dag, har Nokas vokst til å bli Nordens ledende totalleverandør av sikkerhet. Det har skjedd via solid organisk vekst, men også gjennom betydelige oppkjøp gjennom årene. Nokas er i dag nummer to i det svenske markedet med NOK 1,6 milliarder i omsetning av en samlet konsern omsetning på NOK 4,5 milliarder.

- I vår strategi har vi lagt opp til en betydelig organisk vekst også fremover. Samtidig legger vi nå grunnlaget for videre oppkjøp også utover Norden, sa Heine Wang. Målet vårt er å ta steget ut i Europa når tiden er inne.

For å lykkes i Sverige har det vært helt avgjørende å bygge et solid management i Sverige.

- Du kan ikke drive business i Sverige ledet fra Norge. Vi tror på at «all business is local». Derfor har det vært avgjørende å få på plass de riktige menneskene som kan drive forretningen vår fra Sverige. I tillegg har vært viktig for oss å få inn svensk kompetanse i konsernledelsen, sa konsernsjefen og fortsatte:

- Vi ser at den svenske delen av vårt hjemmemarked er dobbelt så stort som det norske. Det gir oss fantastiske muligheter til å vokse betraktelig i Sverige de neste årene. I den anledning gleder det meg at vi nylig tok noen store jafs ved å sikre oss kontrakten med Saab Defence og sikkerhetskontrollkontrakten på Arlanda Lufthavn. Men dette er bare begynnelsen, sa han.

Landegrensene er i ferd med å viskes ut

- Kundene våre er internasjonale og mange av dem har kontorer over hele Norden. De ønsker i større grad enn tidligere å samle innkjøpene sine hos en sikkerhetsleverandør på tvers av landegrensene. Her fremstår Nokas som en tydelig totalleverandør i markedet. For oss har det alltid vært viktig å være i forkant og kunne se litt inn i glasskula hva kundene ønsker og forventer av en sikkerhetsleverandør i et lengre perspektiv, sa Wang.

Ingen alternativ til vekst

- For å lykkes i det markedet vi opererer i, må vi gå inn med full tyngde. Nå skal vi jobbe målrettet videre med å ta større markedsandeler og ta vår del av den årlige veksten i det totale sikkerhetsmarkedet. Samtidig utfordrer vi oss selv på å skape en felles nordisk identitet på tvers av divisjoner og forretningsområder med fokus på felles kultur og felles verdier. Selv om det finnes noen klare ulikheter i rammevilkår og lovgivning, er jeg optimist, fordi vi alle har et demokratisk verdisyn, bor og arbeider i sosialdemokratiske velferdssamfunn og tror på likeverd mellom mennesker, avsluttet konsernsjef Heine Wang.

Du kan også lese mer om saken her: http://www.nshk.no/2016/09/topplederes-erfaring-servert-frokost/

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Fornøyde etter Norsk-svensk Handelskammer sitt frokostseminar (NSHK): 
Anders Ruud Sørli, Daglig leder NSHK – Snorre Storset, Administrerende direktør Nordea Norge – Susann Nilsson, Ministerråd Sveriges ambassade i Oslo og Heine Wang, Konsernsjef Nokas (Foto: Nokas)
Fornøyde etter Norsk-svensk Handelskammer sitt frokostseminar (NSHK): Anders Ruud Sørli, Daglig leder NSHK – Snorre Storset, Administrerende direktør Nordea Norge – Susann Nilsson, Ministerråd Sveriges ambassade i Oslo og Heine Wang, Konsernsjef Nokas (Foto: Nokas)
Last ned bilde

Om NOKAS

NOKAS
NOKAS
Træleborgodden 6
3112 Tønsberg

02580http://www.nokas.no

Nokas er et ledende sikkerhetskonsern med virksomhet i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet ble etablert i 1987 og forventer i 2017 en omsetning på ca. NOK 4,6 milliarder. Nokas konsernet har ca. 9000 medarbeidere fordelt på 3 divisjoner: Cash Handling, Security og Systems. Vi leverer sikkerhets- og kontanthåndteringsløsninger til kunder i hele Norden. Som totalleverandør spenner våre leveranser seg fra vakttjenester, tekniske sikkerhetsløsninger, industri- og sikkerhetsberedskap til verdi- og kontanthåndtering.

Følg saker fra NOKAS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NOKAS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NOKAS

Olav Thon gruppen (OTG) signerer ny betydelig sikkerhetsavtale med Nokas verdt flere hundre millioner25.9.2017 12:31Pressemelding

- Vekterne er uvurderlige for oss. Ukentlig opplever vi at de er involvert i hendelser som krever ekstra oppmerksomhet og innsats på våre kjøpesentre og hoteller. Senest i sist uke hadde vi blant annet to tilfeller hvor vekternes kunnskap om livreddende førstehjelp kombinert med et årvåkent blikk trolig bidro til å redde menneskeliv. sier sikkerhetssjef Ola Stavnsborg i OTG.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom