NOKASNOKAS

Stor etterspørsel etter nye sedler i Sverige

Del

Når Sverige nå innfører nye sedler, har Pippi Langstrømpe fått plass på 20-kroners seddelen. Nokas har travle dager med å fylle etterspørselen fra publikum.

Sor etterspørsel etter nye sedler i Sverige
Sor etterspørsel etter nye sedler i Sverige

Interessen rundt de nye sedlene er stor i Sverige hvor vi opplever en markant økning i etterspørsel blant publikum for å ta i bruk de nye sedlene, sier Stefan Fastesson i Nokas Cash Handling. Dette medfører at Nokas som en stor og sentral leverandør av kontanter i Sverige har travle dager ettersom vi var den første til å legge ut nye valører i våre minibanker. Bare i Sverige har Nokas mer enn 500 egne minibankautomater og leverer dessuten sedler og mynt til en rekke andre banker og næringer, forteller han.

Nye valører
De nye 20-, 50- og 1000-kronerssedlene samt en ny valør, 200-kronersseddelen ble lansert 1. oktober, og i løpet av 2016/2017 kommer 100- og 500-kronerssedler og nye mynter.
Dette betyr at gamle og nye sedler vil være gyldige parallelt i en ni måneder periode. Etter 30. juni 2016 og 2017 vil de ulike sedlene være ugyldige som betalingsmidler, men i enkelte svenske banker vil det være mulig å veksle inn sedlene i to måneder etter fristen.
Riksbanken regner med at innføringen av en ny 2-kronesmynt og en 200-seddel vil resultere i at det trengs færre mynter og sedler.

- Vi har sammen med Riksbanken jobbet i ca 1,5 års tid med å planlegge utrullingen og er svært tilfreds med at vi kunne levere ut nye valører fra minibankene våre allerede dagen etter lansering. Det viser at vi har en smidig og velfungerende organisasjon med en totalintegrert verdikjede, sier Fastesson

Sikrere sedler
De nye sedlene har bedre sikkerhetsdetaljer, ifølge Sveriges Riksbank. På alle seddelvalører vil det være et bilde som skifter farge når man vinkler seddelen. På valører fra 100 kroner og oppover er det også et sikkerhetsbånd. Dette skal gjøre dem vanskeligere å forfalske.

Myntene skal bli mindre, lettere og frie for nikkel
Hensikten er at myntene skal bli lettere å håndtere og belaste miljøet mindre. Hensikten er også å få bort risikoen for nikkelallergi og at myntene skal koste mindre å produsere, opplyser Riksbanken.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sor etterspørsel etter nye sedler i Sverige
Sor etterspørsel etter nye sedler i Sverige
Last ned bilde

Om NOKAS

NOKAS
NOKAS
Træleborgodden 6
3112 Tønsberg

02580http://www.nokas.no

Nokas er et ledende sikkerhetskonsern med virksomhet i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet ble etablert i 1987 og forventer i 2017 en omsetning på ca. NOK 4,6 milliarder. Nokas konsernet har ca. 9000 medarbeidere fordelt på 3 divisjoner: Cash Handling, Security og Systems. Vi leverer sikkerhets- og kontanthåndteringsløsninger til kunder i hele Norden. Som totalleverandør spenner våre leveranser seg fra vakttjenester, tekniske sikkerhetsløsninger, industri- og sikkerhetsberedskap til verdi- og kontanthåndtering.

Følg saker fra NOKAS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NOKAS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NOKAS

Spennende muligheter for Nokas i Danmark etter beslutning i det danske Konkurrancerådet8.1.2018 14:13Pressemelding

I fjor solgte en gruppe danske banker Bankernes Kontantservice (BKS) virksomheten til Loomis. Med på kjøpet fikk Loomis en klausul som forpliktet bankene til å fortsette å kjøpe verdihåndteringstjenester av Loomis i 3 år og fem måneder. Nå har en nylig beslutning i det danske Konkurrancerådet opphevet denne klausulen. - Dette åpner det danske markedet og er den beste julegaven vi kunne fått, sier en fornøyd Nokas Danmark direktør, Peter Junge.

Olav Thon gruppen (OTG) signerer ny betydelig sikkerhetsavtale med Nokas verdt flere hundre millioner25.9.2017 12:31Pressemelding

- Vekterne er uvurderlige for oss. Ukentlig opplever vi at de er involvert i hendelser som krever ekstra oppmerksomhet og innsats på våre kjøpesentre og hoteller. Senest i sist uke hadde vi blant annet to tilfeller hvor vekternes kunnskap om livreddende førstehjelp kombinert med et årvåkent blikk trolig bidro til å redde menneskeliv. sier sikkerhetssjef Ola Stavnsborg i OTG.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom