Ving Norge

Stor cruise-undersøkelse fra Ving

Del

Nylig gjennomførte Norges største reisearrangør Ving en undersøkelse der reiseentusiaster fra hele Norge delte sine tanker og meninger om cruise.

Det er først og fremst havnene skipet besøker, og det å få oppleve nye steder hver dag, som får nordmenn til å reise på cruise.
Det er først og fremst havnene skipet besøker, og det å få oppleve nye steder hver dag, som får nordmenn til å reise på cruise.

Disse reiseentusiastene utgjør Vings reisepanel som ble startet opp i 2012 og i dag består av i overkant av 64 000 personer.

– Her fikk vi inn over 12.000 svar, i tillegg til hele 1.384 fritekstsvar. Det er tydelig at cruise er et tema som engasjerer! sier markeds– og kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum.

Mange vil på cruise
Svarene viser at 8 av 10 som deltok i undersøkelsen aldri har vært på cruiseferie utenfor Norden, men at hele 81% av disse kunne tenke seg en slik ferie.

– Det er jo et høyt antall, og det er gøy for oss som selger cruise å se at interessen er så stor. Samtidig viser resultatene at det fortsatt henger igjen noen gamle fordommer, og ikke minst en god del usikkerhet, knyttet til hvordan det egentlig er å være på cruise. Det er også, logisk nok, store ulikheter i oppfatningene til de som har reist på cruise tidligere og de som aldri har være på cruise, forteller Løkaas Fossum.

Gamle fordommer
Blant annet viser undersøkelsen at de som ikke har vært på cruise tenker at denne formen for ferie passer best for middelaldrende par. De som har vært på cruise mener imidlertid at det passer for alle alderskategorier.

– Mange av disse oppfatningene henger igjen fra gammelt av. Det har skjedd mye på cruisefronten de siste årene, og et cruise i dag er langt fra det samme som for 20 år siden. Det vet alle som har vært på cruise de siste årene, sier Løkaas Fossum.

I tillegg viser undersøkelsen at cruiseinteresserte nordmenn lurer på litt av hvert: Må man pynte seg til middag? Er det lange køer overalt? Er det trygt å ha barn om bord? Blir jeg sjøsyk? Og hva er egentlig inkludert i prisen?

– Det er forståelig at man lurer på mye. Vi har gode svar på alt dette, og våre reiserådgivere har veldig høy kompetanse når det gjelder cruise. Dessuten har vi gjort valgene svært enkle for reisende som bestiller gjennom oss. Det blir som å bestille en hvilken som helst pakkereise, sier Vings kommunikasjonsdirektør.

«Det har bare ikke blitt noe av»
Det er dette hele 48 prosent av de spurte oppgir som årsak til hvorfor de ikke har vært på cruise før. 29 prosent svarer «Det virker dyrt» og 22 prosent svarer «Jeg er redd for at det skal bli kjedelig om bord.»

– Det er veldig interessant å se hvordan disse oppfatningene snus helt på hodet av de som har vært på cruise. Antallet som anser cruise som et dyrt feriealternativ mer enn halveres. Samtidig sier hele 70 prosent av de som allerede har vært på cruise at de assosierer denne ferieformen med ordet «komfortabelt», og nesten 40 prosent svarer at de synes cruise er spennende, sier Løkaas Fossum.

Havnene lokker
De som har vært og de som ikke har vært på cruise er enige om én ting: Det som lokker er først og fremst havnene skipet besøker, og det å få oppleve nye steder hver dag. Over 50 prosent svarer at kombinasjonen av sol, bad, by og kultur er viktig. De aller fleste ønsker også å kombinere cruise med en eller to overnattinger før og etter cruiset

– Stadig flere finner ut at denne ferieformen passer for stort sett alle som ønsker å oppleve nye og spennende steder hver dag samtidig som de har «hotellrommet» sitt på ett og samme sted. Blant de som har vært på cruise tidligere ser vi også at de setter stor pris på god service og god mat samt at det er en enkel og komfortabel måte å feriere på. Begge grupper foretrekker store skip med mange fasiliteter, slik at alle får en best mulig ferie, forteller Vings kommunikasjonsdirektør.

Mer enn bare charter
Til tross for at mange reiselystne er svært interessert i cruise som ferieform, er mange likevel usikre på om det passer helt for dem. Over halvparten av de som ikke har vært på cruise før oppgir at de vil reise om de «blir mer sikker på at cruise passer for nettopp meg».

– Da er det viktig for oss å kommunisere at cruise rett og slett er hva du gjør det til selv. Som alle andre reiser vi tilbyr, uansett om det er charter, reiser du setter sammen selv eller cruise, har vi noe som passer for alle. Og når du reiser med oss trenger ikke å tenke på så mye mer enn å pakke kofferten, avslutter Tonje Løkaas Fossum.

 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Det er først og fremst havnene skipet besøker, og det å få oppleve nye steder hver dag, som får nordmenn til å reise på cruise.
Det er først og fremst havnene skipet besøker, og det å få oppleve nye steder hver dag, som får nordmenn til å reise på cruise.
Last ned bilde

Om Ving Norge

Ving Norge
Ving Norge
Dronning Eufemiasgate 16
0191 Oslo

08888http://www.ving.no

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon, i egne butikker samt utvalgte reisebyråer over hele landet.

Ving Norge AS har 89 ansatte og over 400 000 reisende årlig. Ving Norge AS inngår i det internasjonale reisekonsernet Thomas Cook Group plc som er børsnotert i London.

Følg saker fra Ving Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Ving Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Ving Norge

Fem reisetrender for 201810.1.2018 08:50Pressemelding

Trend 1: Østre Middelhavet øker mest sommeren 2018 Sommeren 2018 blir en skikkelig Hellas-sommer. Hellas har alltid vært et populært reisemål for nordmenn, men sommeren 2018 blir ekstra bra. – Av våre gjester velger hele 35 prosent seg Hellas denne sommeren, og de aller fleste reiser til Rhodos og Kreta, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff Flere nordmenn får også øynene opp for Kroatia, og landet har blitt et svært populært reisemål de siste årene. Kroatia er nå det tredje største ferielandet fra Norge med 8 prosent av totalkapasiteten. – Tyrkia har også hatt en kraftig oppgang. Vi ser en økning i markedet vårt på 70 prosent, og bestillingene tikker stadig inn. Det synes vi er svært gledelig. Jeg tror mange har savnet Tyrkia som reisemål, sier Siri Røhr-Staff. I tillegg til disse klassikerne på charter-programmet er Montenegro en nyhet hos Ving denne sommeren. – Montenegro er en spennende charter-nyhet som jeg tror det norske publikum kommer til å ta vel imot. Der er også pri

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom