Fagforbundet

Stopp sulteforinga av samisk kultur

Del

Uttalelse fra landsstyret i Fagforbundet: Den blåblå regjeringa viderefører i statsbudsjettet for 2017 en politikk for nedbygging av samisk kultur og språk. For andre år på rad presenterer regjeringa et budsjett hvor det i praksis kuttes i støtten til samiske formål.

(Foto: Det samiske nasjonalteatret Beaivvás)
(Foto: Det samiske nasjonalteatret Beaivvás)

Kutt i bevilgningene til Sametinget betyr kutt i den samiske grunnopplæringen, kutt i samiske læremidler og kutt i kultur og næringsutvikling.

Regjeringas sulteforing av samisk kultur betyr også at det heller ikke i 2017 blir satt av penger til prosjektstart for nytt teaterbygg ved Beaivváš samiske teater. Teaterets lokaler er i så dårlig forfatning at arbeidstilsynet har vurdert stengning.

Til tross for teaterets kummerlige forhold er den kunstneriske kvaliteten høy; teateret har det siste året vunnet både Heddaprisen og Kritikerprisen for forestillingen «Vidas extremas». Teateret er en internasjonal merkevare og en viktig aktør nasjonalt og internasjonalt i arbeidet med å formidle samisk kultur.

Landsstyret i Fagforbundet mener det haster med å sikre framtida til det samiske nasjonalteateret. Uten snarlig nybygg frykter vi at den unike kunstneriske kvaliteten teateret representerer vil forvitre.

Nøkkelord

Kontakter

Nils Fredrik Hansen, mob: 92 43 43 26

Bilder

(Foto: Det samiske nasjonalteatret Beaivvás)
(Foto: Det samiske nasjonalteatret Beaivvás)
Last ned bilde

Lenker

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 360 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg saker fra Fagforbundet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom