Den Norske Opera & Ballett

Stjernedanser til Nasjonalballetten

Del

En av verdens fremste ballerinaer, Maria Kochetkova, danser med Nasjonalballetten fra neste sesong.

—Det er ingen tvil om at Maria Kochetkova er en av de aller fremste ballerinaene og hun er en unik kunstner med et særegent uttrykk. Det er en fjær i hatten at hun velger å danse med vårt kompani, sier ballettsjef Ingrid Lorentzen.

Russiske Maria Kochetkova fikk den høythengende Positano-prisen som "Årets ballerina" i 2017. Nå blir hun fast gjestesolist i Nasjonalballetten og til høsten danser hun hovedrollene i Manon og Svanesjøen

– Jeg gleder meg til å opptre med Nasjonalballetten i noen av deres produksjoner, særlig Manon som er en av mine drømmeroller, sier Kochetkova. 

Hun har danset med noen av de største og mest anerkjente kompaniene: The Royal Ballet, English National Ballet, American Ballet Theatre og nå sist var hun "principal", det øverste solistnivået, ved San Francisco Ballet. Hun har i tillegg gjestet kompanier og scener verden over. Hun er kjent for å gjøre de store, klassiske rollene samtidig som hun samarbeider med koreografer om nye verk. Hun er en stor profil som også er kjent for sin stilsans, og har vært med i både musikk- og designvideoer. Sist uke fikk hun den gjeve Positano Benois-Massine-prisen utdelt ved Bolsjoj-teatret, som den foreløpige siste i en lang rekke internasjonale priser.  

Nøkkelord

Kontakter

For mer informasjon kontakt kommunikasjonssjef Lene Jacobsen, lj@operaen.no, 479 15 232

Bilder

Om Den Norske Opera & Ballett

Den Norske Opera & Ballett
Den Norske Opera & Ballett
Kirsten Flagstads pl. 1
0150 Oslo

21 42 21 21http://www.operaen.no

Den Norske Opera & Ballett er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon, og skal presentere opera, ballett og konserter av høyeste kunstnerisk kvalitet. DNO&B består av kompaniene Nasjonalballetten og Nasjonaloperaen, foruten Operaorkestret, Operakoret, Barnekoret og Ballettskolen.

Følg saker fra Den Norske Opera & Ballett

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Den Norske Opera & Ballett på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Den Norske Opera & Ballett

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom