Jackon

Sterke resultater for Jackon i 2016

Del

Jackon-gruppen nådde en omsetning på ca. 2,4 milliarder NOK og et resultat før skatt på 206 mill. NOK, en fremgang på henholdsvis 7 prosent og 81 prosent i forhold til 2015. Konsernsjef Stein Trygsland er meget tilfreds med resultatet, og forventer et godt år også i 2017.

Jackons hovedkvarter i Fredrikstad
Jackons hovedkvarter i Fredrikstad

- 2016 ble det tredje året på rad med markant resultatfremgang. Noe av fremgangen kan tilskrives bedrede markedsforhold, men en vesentlig del skyldes strategiske grep, investeringer og forbedringsarbeid vi har gjort de senere årene. Etter flere gode år er vår finansielle posisjon og dermed også vår handlefrihet meget god, sier Trygsland.

Vokser i Norden

I februar kjøpte Jackon-gruppen Thermisol OY, som er markedsleder i Finland, og har nå 17 fabrikker i 6 land. Salget er hovedsakelig i Nord-Vest Europa, og omtrent 80 prosent av konsernets omsetning er utenfor Norge, denne andelen er stadig økende. Ambisjonene om videre vekst og fremgang er sterke hos både eiere og ledelse, og det arbeides løpende med å styrke konsernets posisjoner både geografisk og innenfor strategiske produktsegment.

- Vi fortsetter veksten i 2017 og forventer en betydelig omsetningsøkning i forhold til 2016. Veksten skyldes hovedsakelig oppkjøpet i Finland, men også organisk vekst i stort sett alle markeder og forretningsområder. En periode med ekstreme råvarepriser i 1. halvår vil antagelig svekke resultatet sammenlignet med 2016, men til tross for det forventes også 2017 å bli et godt år for Jackon, sier Trygsland.

Nøkkelord

Kontakter

Stein Trygsland, Konsernsjef i Jackon
Telefon: +47 91 14 58 43, stein.trygsland@jackon.no

Hege Buer, CFO i Jackon
Telefon: + 47 948 13 319, hege.buer@jackon.no

Bilder

Jackons hovedkvarter i Fredrikstad
Jackons hovedkvarter i Fredrikstad
Last ned bilde
Stein Trygsland
Stein Trygsland
Last ned bilde

Om Jackon

Jackon
Jackon
Sørkilen 3
1621 Gressvik

69 36 33 00http://www.jackon.no/

Jackon-gruppen er et heleid norsk industrikonsern med hovedkontor i Fredrikstad. Konsernet har i alt 17 fabrikker i Europa, hvorav 15 i Norden. Jackon-gruppen har ca. 800 ansatte og en årlig omsetning på omlag 2,7 mrd kroner. Jackons mest kjente merkenavn er Jackopor® (EPS), Jackofoam® (XPS), Thermomur®, Jackon Ringmur og Jackon våtrom. Se også www.jackon.com

Følg saker fra Jackon

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Jackon på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Jackon

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom