Coop Norge

Sterk vekst for Coop i Norge

Del

2016 ble et fantastisk år for Coop i Norge med en resultatforbedring på 2,1 milliarder før skatt sammenlignet med 2015. De totale driftsinntekter for Coop i Norge økte med 4,9 milliarder til 58 milliarder kroner

-Det vi ser er resultatet av en svært vellykket integrasjon av butikkene fra oppkjøpet av ICA Norge. Omsetningsveksten i de omprofilerte butikkene svarer absolutt til forventningene. Vi tar ut de forventede synergiene og høster frukter av den formidable innsatsen som er lagt ned både i Samvirkelagene og Fellesorganisasjonen, sier Konsernsjef i Coop Norge SA Geir Inge Stokke.

Salgsinntektene i Coop Norge SA konsern har økt med 10,9 prosent, hvorav 7,8 skyldes et fullt år med drift av butikkene etter ICA-oppkjøpet. Dette betyr at hele 3,1 prosent av økningen kan tilskrives omsetningsvekst i Samvirkelagene. Resultat før skatt for Coop Norge SA konsern er på MNOK 569, en forbedring på MNOK 1,906 sammenlignet med 2015. Resultatet før skatt for Samvirkelagene er på MNOK 840. På toppen av resultatet kommer utbetaling av kjøpeutbytte på hele MNOK 752

- Vi er stolte av å ha delt ut 752 millioner kroner i kjøpeutbytte til våre eiere. I motsetning til våre konkurrenter som eies av to enkeltfamilier eies Coop av 1,5 millioner medlemmer som alle får glede av kjøpeutbyttet. Inkludert rabatter og medlemsfordeler hos våre samarbeidspartnere utgjorde den totale medlemsnytten 1,3 milliarder kroner i 2016. Det lønner seg å være medeier i Coop. Vi er delingsøkonomi i praksis, sier Geir Inge Stokke.

For ytterligere informasjon:
Kommunikasjonsdirektør, Bjørn Takle Friis
Mobil: 901 64 138
bjorn.takle.friis@coop.no

Kontakter

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag 1,6 millioner medlemmer/medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg saker fra Coop Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom