FINN.no

Sterk oppgang i stillingsmarkedet

Del

Det ble utlyst 20 prosent flere stillinger innen privat sektor i august i år, sammenlignet med august i fjor. Samtidig er det nedgang i utlyste stillinger innen offentlig sektor. Totalt er det en oppgang i antall utlyste stillinger på over 15 prosent, ifølge ferske tall fra FINN jobb.

Dette er fjerde måned på rad at antall ledige stillinger er høyere enn fjoråret, og den positive tendensen i stillingsmarkedet fortsetter inn i september.I august 2016 var det over 18 500 utlyste stillinger på FINN jobb.
Det er særlig innen privat sektor at økningen er stor, her er det 20 prosent økning i utlyste stillinger, mens det i offentlig sektor har vært en nedgang på fire prosent sammenlignet med august i 2015.

- Det er positivt at flere i privat sektor skal ansette. De siste månedene har stillingsmarkedet snudd til det positive, bortsett fra på Vestlandet. Det er for øvrig stillinger i det offentlige som er mest attraktivt blant norske arbeidstakere. Flere ønsker seg fra privat til offentlig sektor enn vice versa, sier jobbanalytiker og produktdirektør i FINN jobb, Fredrik Schjold.

Trafikkøkning i august
I løpet av august var det over 1,7 millioner unike brukere innom stillingsannonsene på finn.no. Til sammenligning var det litt over 1,5 millioner unike brukere til sidene i august i fjor.

- August er alltid en måned med mye trafikk til stillingsannonsene på FINN jobb. Det samme ser vi i januar. Flere har benyttet ferien til refleksjon og er klar for å se etter nye muligheter. Samtidig ser vi at det er høy aktivitet i stillingsmarkedet, det er mange som er rastløse og holder seg oppdaterte, sier Schjold.

Økning innen undervisning, industri og produksjon
Bygg og anlegg har vært en næring i enorm vekst siste året. Her er det en økning på 50 prosent flere stillinger i august i år, sammenlignet med august 2015. Også undervisningsstillinger øker solid, med 27 prosent flere utlyste stillinger i august i år, sammenlignet med i fjor.

Oppgangen er spesielt stekt i Midt-Norge og på Østlandet, med en økning på henholdsvis 35 og 23 prosent. På Vestlandet faller antall utlyste stillinger med ni prosent.

- Totalt på FINN jobb har det vært 40 prosent færre utlyste stilinger innen olje og offshore i august 2016 sammenlignet med samme måned i fjor. Vi ser imidlertid at nedgangen holder seg konsentrert til denne bransjen, mens det øker i utlyste stillinger innen industri- og produksjonsvirksomheter, sier Schjold.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FINN jobbpuls er et månedlig barometer som viser ferskeste tall og utvikling i norsk arbeidsmarked.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge hytta di, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du skal fly billigst mulig til Praha, når dere er enige om at dere trenger en større bil, når du er moden for et karriereskifte og for mange andre anledninger.

FINN er Norges største markedsplass. Skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN.no stedet.

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN.no - og litt om hva vi driver med så besøk oss gjerne på http://hjemmehos.finn.no

Følg saker fra FINN.no

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom