Eika Gruppen

Sterk kundevekst i Eika Alliansen

Del

(Oslo 14. august 2017) Eika Gruppen oppnådde et resultat på 138 millioner kroner i andre kvartal 2017 mot 188 millioner kroner i fjor. Resultatet hittil i år er på 240 millioner kroner mot tilsvarende 262 millioner kroner i 2016. I tallene for 2016 inngår engangseffekter med blant andre 35 millioner i utbytte fra Visa Norge i forbindelse med salg av Visa Europe.

- Jeg er godt fornøyd med resultatutviklingen i Eika Gruppen hittil i år og konsernet har en god omsetningsvekst. For å henge med i den digitale utviklingen, legges det betydelig ressurser ned for å bedre leveransene til bankene og deres kunder. Dette har medført at konsernets kostnader har økt, sier konsernsjef Hege Toft-Karlsen

 - Lokalbankene i Eika Alliansen har en betydelige kundetilvekst med 50.000 nye kunder i 2016 og 28.000 nye kunder i første halvår i år. I tillegg bidrar nye digitale kundeløsninger til en positiv salgsvekst. Dette viser at kundefokuset med både gode digitale løsninger og lokalbankens tilbud om personlig og nær rådgiving er et attraktivt tilbud, sier Toft-Karlsen.

Eika Kapitalforvaltning bidrar i vesentlig grad til lokalbankkundenes langsiktige sparing med sine spare- og plasseringsprodukter. Gjennom digitale løsninger i mobilbanken og lokalbankenes rådgiving har selskapet inngått 98.000 spareavtaler, som er en vekst på 15.000 siste 12 måneder og tilsvarer en markedsandel på 12 prosent.

Økt salg og porteføljevekst gir økte provisjoner til lokalbankene. Distributørprovisjoner utgjorde 136 millioner i andre kvartal 2017 mot tilsvarende 124 millioner kroner i 2016 og 268 millioner kroner hittil i år mot tilsvarende 244 millioner kroner i 2016.

Nøkkelord

Kontakter

Dokumenter

Om Eika Gruppen

Eika Gruppen
Eika Gruppen
Parkveien 61
0254 Oslo

22 87 81 00http://www.eika.no

Dette er Eika Gruppen og Eika Alliansen
Eika Alliansen består av 73 lokalbanker, Eika Gruppen AS og Eika Boligkreditt AS. Lokalbankene i Eika Alliansen har blant Norges høyeste kundetilfredshet både for personkunder og bedrifter og er en drivkraft for vekst og utvikling for sine lokalsamfunn. Nær og personlig kunderådgiving og fortsatt lokal tilstedeværelse der kundene er, skiller lokalbankene fra konkurrentene. Eika Gruppen er eid av lokalbankene og utgjør finanskonsernet i Eika Alliansen. Eika Gruppens visjon er «Vi styrker lokalbanken». Konsernet leverer komplette kundeløsninger innen bank, forsikring, sparing, pensjon, finansiering, kort og eiendomsmegling til lokalbankene. Eika Alliansen er en av de største aktørene i det norske finansmarkedet og den viktigste aktøren for mange norske lokalsamfunn. Alliansen har en million kunder, 3000 medarbeidere, 400 lokalbankkontorer og en samlet forvaltningskapital på over 360 milliarder. www.eika.no

Følg saker fra Eika Gruppen

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Eika Gruppen på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Eika Gruppen

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom