Stavanger-gründer kjøper McDonald’s-restaurantene på Sørlandet

Del

Franchisetaker Ronny Sigbjørnsen har drevet McDonald’s-restaurantene i Stavanger-regionen siden 2006. Fra 1. april overtar den samfunnsengasjerte Sigbjørnsen restaurantene på Sørlandet, og får dermed ansvaret for fire nye restauranter og en organisasjon med om lag 500 ansatte.

Det hele startet med en liten fleip fra nåværende franchisetaker på Sørlandet, Alf Olav Øye under Arendalsuka i fjor.

-Alf Olav og jeg satt og pratet over en kaffekopp på McDonald’s under de solfylte dagene i Arendalsuka i fjor. Jeg var imponert over hvor flott ramme det var rundt Arendalsuka, og hvordan McDonald’s hadde en sentral rolle i mange av begivenhetene denne uka. Da Alf-Olav spøkefullt spurte om jeg ville kjøpe restaurantene hans, ble jeg tent med en gang.

Sigbjørnsen startet karrieren på gulvet i McDonald’s, og jobbet seg opp til å bli driftsdirektør. I 2006 grep han muligheten han fikk av McDonald’s-grunnleggeren i Norge, Theo Holm, og startet sine første restauranter i Rogaland.

-Selv om McDonald’s er et stort selskap på verdensbasis, er mye av nøkkelen til suksessen at restaurantene egentlig er et lokalt møtepunkt for mange i samfunnet rundt om kring. Det er også gjerne det første møtet med arbeidslivet for mange unge, og omtrent 50.000 nordmenn har jobbet i McDonald’s siden Theo Holm grunnla den norske virksomheten i 1983. McDonald’s skal være det kjente og det kjære, uansett hvor du besøker oss, sier Sigbjørnsen.

Arendalsuka 2016 ble gjennomført, og McDonald’s hadde nok en gang vist at de engasjerer seg i samfunnsspørsmål som arbeidsledighet, integrering av innvandrere, og i Sigbjørnsens hjertebarn, nemlig Ronald McDonald Barnefond.

-Etter at jeg kom jeg hjem til Stavanger fra Arendalsuka, lurte jeg på om Alf Olav bare spøkte, eller om han faktisk kunne tenke seg å selge sine McDonald’s-restauranter. Jeg tok noen runder med meg selv og kona, før jeg ringte Alf Olav og spurte om han faktisk kunne tenke seg å selge restaurantene sine, forteller Sigbjørnsen.

Øye og Sigbjørnsen ble enige om salget rett før jul, og overtakelsen av eierskapet vil finne sted 1. april. Øye er minst like samfunnsengasjert som Sigbjørnsen, og har lagt et godt grunnlag på Sørlandet.

-Alf Olav og folkene hans gjør veldig mye for samfunnet, spesielt med tanke på inkludering og integrering. Dette vil jeg videreføre når jeg tar over. Arbeidet som gjøres på dette området, i tillegg til å selge knallgode burgere selvfølgelig, er noe av det som gjør det ekstra interessant å gå inn og drive McDonald’s på Sørlandet, sier Sigbjørnsen.

Etter overtakelsen vil Ronny Sigbjørnsen drive 10 McDonald’s-restauranter, og blir dermed den største franchisetakeren i Norge i antall restauranter. Organisasjonen hans vil ha omlag 500 ansatte.

Kontakter

Bilder

Om McDonald's Norge

McDonald's Norge
Storgata 15
0155 Oslo

815 56 000http://www.mcdonalds.no

McDonald's er en av Norges største restaurantkjeder, med 70 restauranter, og en årlig omsetning på over 1,5 milliarder kroner. Restaurantene strekker seg fra Kristiansand i Vest-Agder, til Steinkjer i Nord-Trøndelag.

Vi har over 2 800 medarbeidere, og er i 2018 kåret blant én av Norges arbeidsplasser. Vi motok også hederspris for mangfold og inkludering av Great Place To Work. En stor andel av våre medarbeidere er unge mennesker. Dette gjør oss til en av Norges største og beste arbeidsgivere for ungdom. Våre medarbeidere er også en etnisk og kulturell smeltedigel; over 80 kulturer er representert, noe som skaper et spennende og energisk arbeidsmiljø.

Følg saker fra McDonald's Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra McDonald's Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra McDonald's Norge

Starter byggingen av nye McDonald’s i Svinesundsparken11.4.2018 13:03Pressemelding

Onsdag kl. 11 ble første spadetak tatt i byggingen av nye McDonald's i Svinesundsparken. Den nye restauranten skal etter planen åpne i midten av august og vil være litt annerledes enn det man er vant til fra andre McDonald’s-restauranter. Denne restauranten vil være utstyrt med betalingskiosker der man kan bestille mat og få den servert ved bordet. Restauranten vil også ha dobbel Drive Through-linje, slik at to biler kan betjenes omgangen.

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom