Stortinget

Statsministeren og stortingspresidenten lager plastkunst

Del

Onsdag 31. oktober kommer både statsminister Erna Solberg og stortingspresident Tone W. Trøen til å delta i en workshop på Eidsvolls plass om å lage kunst av plast fra havet.

Foto: Prestgaard/Andersen
Foto: Prestgaard/Andersen

Stortingspresident Tone W. Trøen deltar fra 10.00 til 10.20. og statsminister Erna Solberg  deltar fra kl. 11.50 til 12.00. Workshopen er en del av et kunstprosjekt i regi av kunstnerne Prestgaard/Andersen. Kunstnerduoen har turnert landet rundt over flere år gjennom den kulturelle skolesekken med workshop hvor man enkelt lager kunst av plastsøppel fra havet. Siden 2013 har over 6000 skolebarn deltatt. I kunstutstillingen «Verken fugl eller fisk» har elever laget fugler og fisker fra norskekysten. I 2017 ble det solgt bilder for 180.000 kroner til inntekt for TV-aksjonen. 

– Vi har besøkt skoler, museer, messer, festivaler og akvarier. Overalt skjer det samme. I Norge, Sverige, England, Spania og Portugal kaster barna seg over de spennende plastbitene. Barn er overbevist om at kunsten de lager betyr en forskjell. De vil redde havet, sier Kari Prestgaard og Astor Andersen.

Utstillingen og workshopen finner sted i anledning Nordisk råds sesjon som går av stabelen på Stortinget fra 30.oktober til 1. november. Arrangementet skal rette oppmerksomhet det nordiske fellesskapets innsats i å kjempe mot marin forsøpling i havet.

Les mer om Nordisk råds sesjon her:

Bilder fra arrangementet blir tilgjengelig her: https://www.flickr.com/photos/stortinget/albums/72157702330527465

Kontakter

Ida Helene Andersen
Seksjon for presse og samfunnskontakt, Stortinget
Tlf: 928 67 664

Maria Korkunc
Statsministerens kontor
Tlf: 980 93 663

Bilder

Foto: Prestgaard/Andersen
Foto: Prestgaard/Andersen
Last ned bilde

Om Stortinget

Stortinget
Stortinget
Postboks 1700 Sentrum
0026 Oslo

23 31 30 50http://www.stortinget.no

Stortinget er Norges nasjonalforsamling. De viktigste oppgavene til Stortinget er å vedta lover, bestemme statens budsjett og kontrollere regjeringen.

Følg saker fra Stortinget

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Stortinget på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Stortinget

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom