Høgskolen i Sørøst-Norge

Statlig dataparty

Del

Over 500 barn, voksne og studenter er ventet til Hønefoss, når 12 etater inviterer til årets statlige dataparty på campus Ringerike i helgen.

Etatene, med Kartverket og Difi i spissen, har de siste årene frigitt store mengder data, alt fra kartdata til værdata, vegdata og kulturdata.

Nå vil de at utviklere, gründere, studenter og andre kreative folk skal finne nye bruksmåter for dataene, slik at de kan bidra til verdiskaping og nye arbeidsplasser.

Samtidig ønsker de at barn og ungdom skal bli bedre databrukere og få en bedre teknologiforståelse. En del av festen blir derfor forbeholdt juniorer som skal lære å kode, lage apper og kart og mye mer.

Dessuten vil de over 200 påmeldte barna og ungdommene få hver sin gratis Micro:bit, en helt ny mini-datamaskin som er i ferd med å bli en hit i kodemiljøene. I Storbritannia deles den ut til alle skoleelever.

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) campus Ringerike har et stort IT-miljø, og studentene derfra er blant deltakerne på årets arrangement.

Både HSN og Lær Kidsa koding er blant årets samarbeidspartnere.

Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner skal foreta den offisielle åpningen.

Fakta #hack4no

#hack4no er et hackathon (sammensatt av “hacke” og “maraton”) hvor kreative hoder, deriblant programmerere, møtes for å utvikle ideer og bruke data.

Holdes på Hønefoss 28. og 29. oktober i regi av Kartverket og Difi i samarbeid med ytterligere 10 etater

Følgende dataforvaltere stiller med data i tillegg til Kartverket: Kulturrådet, Riksantikvaren, Meteorologisk Institutt, Statens vegvesen, Riksarkivet, Artsdatabanken, Brønnøysundregistrene, Fiskeridirektoratet, Norsk Reiseinformasjon og Statistisk sentralbyrå

Mer informasjon: www.hack4.no

 

Nøkkelord

Kontakter

Sveinung Engeland
Prosjektleder #hack4no
Tlf. /mob.: 32 11 81 00 / 91 32 20 43
E-post: sveinung.engeland@kartverket.no

Karen Stendal
Førsteamanuensis
Handelshøyskolen
Campus Ringerike
Karen.Stendal@hbv.no
+47 31 00 94 77 / 952 30 179

Bilder

Lenker

Om Høgskolen i Sørøst-Norge

Høgskolen i Sørøst-Norge
Høgskolen i Sørøst-Norge
Postboks 235
3603 Kongsberg

31 00 80 00http://www.usn.no

Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) er landets nest største statlige høyskole, og den fjerde største høyere utdannings-institusjonen i Norge.

HSN har om lag 19.500 studenter og 1500 ansatte, og består av åtte studiesteder: Drammen, Vestfold, Kongsberg, Ringerike, Bø, Notodden, Porsgrunn og Rauland.

Høgskolen i Sørøst-Norge ble dannet 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark.

Følg saker fra Høgskolen i Sørøst-Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Høgskolen i Sørøst-Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Høgskolen i Sørøst-Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom