Nærings- og fiskeridepartementet

Startskudd for arbeidet med nytt kvotesystem

Del

Vi har mange regler for hvem som kan fiske, hvordan og hvor mye de kan fiske. Dagens system er svært komplekst, lite fleksibelt og modent for endringer. Nå går startskuddet for en rekke møter der fiskeriminister Per Sandberg ber om innspill til hvordan vi bør utforme kvotesystemet for fremtiden.

- Vi nordmenn har levd av fisk gjennom generasjoner. Fisket skaper arbeidsplasser og levende kystsamfunn. Men dagens kvotesystem er modent for endringer. Ambisjonen min er å er få på plass et system som både er enklere, mer fleksibelt og som gir bedre grunnlag for forvaltningen og verdiskapingen av fisken vår. Dette arbeidet har jeg ikke tenkt å gjøre isolert fra dem det angår. Derfor inviterer jeg nå til en rekke møter, sier fiskeriminister Per Sandberg.

Det første møtet er tirsdag 10. april. Her møter Sandberg interesseorganisasjonene. Det vil også bli lagt opp til flere åpne høringsmøter i Nord-Norge, på Vestlandet og på Sørlandet i løpet av juni 2018.

Mer informasjon om arbeidet med nytt kvotesystem finner du på  regjeringen.no/nytt-kvotesystem

Møter med interesseorganisasjonene


Når:
Tirsdag 10. april
Tid og sted:
12:00-16:00 - Nærings- og fiskeridepartementets lokaler, Kongens gate 8
Deltakere: Norges Fiskarlag, Norges Kystfiskarlag, Sjømat Norge, en forsker fra Universitetet i Tromsø og en fra Nofima. Medlemmene i Stortingets næringskomité er invitert som observatører.

Tema: Drøftingsnotatet om sjarkflåtens rolle i et fremtidsrettet kvotesystem, forenklinger av kvotesystemet, kvoteutveksling og ekstrakvoteordninger.

Det vil ytterligere bli invitert til ett møte med de samme representantene. Tema vil blant annet være innretning på en eventuell ressursrentebeskatning. Dato fastsettes senere.

Pressen kan ta bilder i starten av møtet. Fiskeriministeren er tilgjengelig for kommentareri etterkant.

Om Nærings- og fiskeridepartementet

Nærings- og fiskeridepartementet
Nærings- og fiskeridepartementet
Kongens Gate 8
0032 Oslo

Pressevakt: 902 51 303 (ikkje SMS)https://www.regjeringen.no/nfd

Departementet (NFD) utformar ein framtidsretta nærings- og sjømatpolitikk.

Innsyn: NFDs postjournal er søkbar hos www.eInnsyn.no

Du kan følgje NFD på Twitter | Facebook  | Flickr

Følg saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nærings- og fiskeridepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nærings- og fiskeridepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom