Virke

Stadig flere vil feire jul under palmene

Del

Jula er full av tradisjoner og juleferien er ikke overraskende den ferien flest opplyser å skulle tilbringe hjemme. Vi ser likevel en tendens til at stadig flere ønsker å legge hele eller deler av juleferien til utlandet. Virkes befolkningsundersøkelse om nordmenns reisevaner bekrefter at tradisjonene er i endring.

- Enda flere svarer i år at de ønsker å legge hele eller deler av juleferien til utlandet, og det er de yngste som er mest ivrige på å reise bort i julen, sier Sverre McSeveny-Åril, direktør for Virke Reise Utland. Det viser Virke Reises årlige befolkningsundersøkelse om nordmenns reisevaner.

I Virke Reises undersøkelser oppgir en av tre at man skal ha juleferie i år, og at 15 prosent av disse skal tilbringes hele eller deler av ferien i utlandet. De yngste er mest klar for å feire jul utenfor landets grenser, og blant gruppen i tredveårene er interessen dobbelt så stor som for gruppen i førtiårene. Juleferien er fortsatt familieferie nummer en og hele ni av ti opplyser at hovedformålet med juleferien er å være sammen med familie og venner.

- Vi ser at tradisjonene er i endring og flere yngre også ser på julen som en fin tid å ta litt ekstra ferie og reise bort med familien. Julen er fortsatt synonymt med familietid for de fleste, men å være sammen med sine nærmeste kan man også være i en ferieleilighet på Kanariøyene eller på en strand i Thailand, sier McSeveny-Åril.

Kanariøyene er julefavoritt

Det forventes at rundt 35 000 nordmenn drar på pakketur til varmere strøk i jula, basert på tall fra bransjen tidligere år.

- Blant de som ønsker å feire jul i sol og varme er Kanariøyene og Gran Canaria nordmenns klare julefavoritt, men også Thailand får sin del av juleferiegjestene, sier McSeveny-Åril.

Nyttårsreiser til storbyene

I år tyder også tall fra bransjen på at det er flere enn tidligere som ønsker å benytte seg av romjulsdagene og nyttårshelgen på reisefot.

- Våre tilbakemeldinger tyder på at vi ser en Brexit-effekt og at London og resten av de britiske øyene trekker nordmenn til romjulsshopping og nyttårsfeiring i enda større grad enn tidligere, sier McSeveny-Åril.

Kontakter

Sverre McSeveny-Åril
Direktør Virke Reise utland
91 76 83 66 Send e-post
sma@virke.no

Bilder

Om Virke

Virke
Virke
Henrik Ibsensgate 90
0230 Oslo

22 54 17 00http://www.virke.no

Virke er den ledende hovedorganisasjonen for tjenestenæringene i Norge, og representerer over 20 000 virksomheter. Vi jobber for bedre rammevilkår for våre medlemmer, og et Norge som verdsetter og satser på de som driver virksomhet. Virke mener virksomheter lykkes best når verdiene skapes i samspill mellom arbeidsgiver og medarbeider.