Nets Branch Norway

Stadig flere betaler alle julegavene med kort

Del

(Oslo, 5.desember 2016) Ni av ti nordmenn forventer å kjøpe flesteparten eller alle julegavene med betalingskort. Julegavene blir hovedsakelig utført med penger man har på konto og ikke kredittkort.

Ifølge den årlige julehandelsundersøkelsen til Nets svarer 87 prosent at de forventer å betale flesteparten, eller alle julegavene med kort. Av disse er det 43 prosent som svarer de vil bruke kort til å betale for alle gavene. 44 prosent svarer de planlegger å benytte kort til flesteparten av gavene.

– De resterende 13 prosentene fordeler seg noenlunde likt mellom de som svarte at de forventet å betale halvparten av gavene med kort, noen få gaver, ingen gaver, eller at de ikke vet, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

3 av 4 bruker BankAxept-kort til julegaver
76 prosent svarer at de forventer å betale de fleste julegavene med BankAxept-kort. 13 prosent svarer at de kommer til å betale de fleste julegavene kredittkort og 8 prosent svarer like mye begge deler.

– Dette stemmer godt med folks faktiske adferd. Nesten ni av ti kortbetalinger er med BankAxept-kort, sier markedsdirektør Narve Hansen i BankAxept AS.

Julehandelsundersøkelsen fra Nets viser imidlertid en svak økning i andelen som vil betale julegaver med kredittkort, men denne veksten må sees i sammenheng med økningen i andelen som handler julegaver på nett.

– De som forventer å handle julegaver på nett kommer i større grad til å benytte kredittkort enn de som utelukkende handler i fysiske butikker, forteller Tjore.

I følge undersøkelsen er det menn, og de over 60 år som i størst grad benytter kredittkort når de handler julegaver.

Julehandelsundersøkelsen fra Nets er gjennomført av Kantar TNS og består av ett landsrepresentativt utvalg.

Nøkkelord

Kontakter

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu

Om Nets Branch Norway

Nets Branch Norway
Nets Branch Norway
Haavard Martinsensvei 54
0978 Oslo

https://www.nets.eu/no-nb/

Nets er spesialist på å styrke og drive utviklingen av digitale betalinger. Vi knytter banker, bedrifter og forbrukere sammen i et internasjonalt nettverk som legger til rette for digitale betalinger. Gjennom vår tilstedeværelse i hele det nordiske markedet, leverer vi en rekke kort- og kontobaserte tjenester samt betalingsløsninger for varehandelen.

Følg saker fra Nets Branch Norway

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Nets Branch Norway på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Nets Branch Norway

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom