Circle K Norge

St1 kjøper Statoil Fuel & Retail Marine AS

Del

Alimentation Couche-Tard har besluttet å selge 100 % av aksjene i Statoil Fuel & Retail Marine AS til St1 Norge AS. Partene signerte avtalen 27. november, og avtalen avventer nå godkjenning fra Konkurransetilsynet.

Statoil Fuel & Retail Marine AS («SFR Marine») forsyner skip og installasjoner langs norskekysten med drivstoff. Selskapet har åtte medarbeidere. Tidligere var virksomheten en del av Statoil, men ble solgt sammen med Statoil-stasjonene til Alimentation Couche-Tard i 2012.

Salget innebærer at alle aksjene i SFR Marine skifter eier. Tilbudet til kundene forblir uendret, og alle medarbeidere vil videreføre sitt arbeidsforhold i samme juridiske enhet som før.

Avtalen, som er gjenstand for alminnelige konkurransemessige og regulatoriske krav, forventes gjennomført første kvartal 2018.

St1 er et nordisk energiselskap som har som visjon å være ledende på produksjon og salg av CO2-bevisst energi. Selskapet forsker på og utvikler økonomisk levedyktige og miljømessig bærekraftige energiløsninger. St1 består av to søsterselskaper: St1 Nordic fokuserer på markedsføring av drivstoff i Finland, Sverige og Norge, og på bærekraftige energiløsninger som avansert, avfallsbasert etanoldrivstoff og vindkraftindustri. Selskapet har 1400 bensinstasjoner under varemerkene St1 og Shell i Finland, Sverige og Norge. Søsterselskapet St1 Group har oljeraffinering som hovedområde. Selskapet har hovedkvarter i Helsinki og om lag 700 medarbeidere i Finland, Sverige og Norge. St1 Group skal etter planen fusjoneres inn i St1 Nordic 31. desember 2017.

«Fordi salg av marineprodukter ikke er kjernevirksomhet for Circle K, mener vi salg av SFR Marine er riktig for å sikre videreutvikling og robusthet for virksomheten til beste for de ansatte i selskapet, kunder og samarbeidspartnere,» sier Christian Rykke, Vice President Finance Development i Circle K.

«Oppkjøpet utvider St1s posisjon i Norge, og gjør det mulig for oss å utvide vårt kundetilbud videre på det nordiske markedet, sier Mika Wiljanen,» administrerende direktør for St1 Norge AS og St1 Oy.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Mika Wiljanen, administrerende direktør, St1 Norge AS, +358 40 1946 784, www.st1.eu

Liisa Joenpolvi, kommunikasjonssjef St1 Nordic Oy, + 358 50 4110 025, liisa.joenpolvi@st1.fi

Pål Heldaas, kommunikasjonsdirektør, Circle K AS, +47 97 07 97 63, palhel@circlekeurope.com

Kontakter

Om Circle K Norge

Circle K Norge
Circle K Norge
Schweigaards gate 16
0191 Oslo

https://www.circlek.no/

Circle K Norge driver 473 drivstoffutsalg i Norge, 304 av dem er fullservice bensinstasjoner langs veien som tilbyr drivstoff, bilvask, kaffe og mat. Vi er også drivstoffgrossist og har en rekke terminaler og depoter som forsyner stasjoner og kunder i hele Norge. Ca. 3 000 personer jobber på våre kontorer og stasjoner over hele landet.

Circle K Norge er en del av Alimentation Couche-Tard Inc. («Couche-Tard») som er en verdensledende aktør innen drivstoff og detaljhandel med hovedkvarter i Laval, Canada.

Vi het tidligere Statoil Fuel & Retail Norge AS, men endret selskapsnavn til Circle K Norge i april 2016. Statoil-stasjonene i Norge blir merket om til Circle K fra mai 2016 til mai 2017 i forbindelse med at Couche-Tard samler alle sine convenience-virksomheter under det globale merkenavnet Circle K.

Servicekontoret for Circle K Norge ligger i Oslo.

Følg saker fra Circle K Norge

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Circle K Norge på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Circle K Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom