TINE SA

Spesialitet til høstens store ostenyhet fra TINE

Del
TINE Norsk Alpeost fikk tildelt Spesialitet-merket av den nye Landbruks- og matministeren Bård Hoksrud, under helgens Matstreif på Rådhusplassen i Oslo.
Fra venstre: Produktutvikler i Tine May-Liss Heggland, Landbruks- og matminister Bård Hoksrud, merkeutvikler i Tine Julie Brautaset og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist.
Fra venstre: Produktutvikler i Tine May-Liss Heggland, Landbruks- og matminister Bård Hoksrud, merkeutvikler i Tine Julie Brautaset og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist.

- Det er en hedersbetegnelse for oss og TINE Norsk Alpeost å motta Spesialitet-merket fra Matmerk. Denne helt nye osten får en spennende høst med lansering, deltakelse i Oste-VM i Bergen i november, profilering i Meny-butikkene og nå også dette. Det viser igjen at 3 år med produktutvikling gir resultater! Veldig gøy for alle oss i TINE, sier May-Liss Heggland, som er poduktutvikler hos TINE.

- "På Norges største matfestival, Matstreif, skal vi selvsagt hedre noen av Norges beste lokalmatprodukter", sa Landbruks- og matminister Bård Hoksrud i forbindelse med utdelingen i helgen.

Dette er TINE Norsk Alpeost

Norsk Alpeost er en smaksrik, fast gulost ystet av kumelk. Osten ystes på melk fra gårder rundt Romsdalsalpene, ved TINE Meieriet Elnesvågen som ligger i Fræna kommune i Romsdal.

Lengre modning på sør-europeisk vis gir optimal smaksbalanse og osten får en god aromatisk sødme og fyldighet. Den er også fruktig og har en lang og behagelig ettersmak. Den lange modningen fører også til at det dannes tyrosin-krystaller (tyrosin er en aminosyre fra protein i melken), som kan kjennes som små saltkorn som knaser litt i tennene når en spiser osten. Dette indikerer lang modning, og er et kvalitetsstempel for osten.

- Alpeosten passer meget godt når du skal kose deg med et ostefat eller tapas. Den er også godt egnet i matlaging. En sopprisotto eller en kremet pastarett med revet Alpeost kan anbefales! Prøv den også til Raclette eller i ostefondue, sier utvikler Heggland.

TINE Norsk Alpeost vil være tilgjengelig hos Meny i løpet av denne uken og er en av TINEs påmeldte kandidater til årets Oste-VM, 2. - 3. november i Bergen.

Utvalgt av fagjury

Merkeordningen “Spesialitet” er en offisiell merkeordning som viser forbrukeren veien til god lokal mat og drikke. Merkeordningen skal fremme mangfoldet av lokalmat- og drikke i Norge, og ordningen forvaltes av stiftelsen Matmerk med støtte fra Landbruks- og matdepartementet.

Hvilke mat- og drikkevarer som kommer gjennom nåløyet bestemmes av en uavhengig fagjury, som gjør en grundig vurdering av kvalitet og smak. Produkter som blir tildelt dette merket skal være produsert i Norge, laget av lokale og norske råvarer, gjerne også basert på lokale oppskrifter. De skal også være blant de aller beste i sin kategori. Juryen ledes av Fylkesmann Lars Sponheim.

Kontakter

Bilder

Fra venstre: Produktutvikler i Tine May-Liss Heggland, Landbruks- og matminister Bård Hoksrud, merkeutvikler i Tine Julie Brautaset og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist.
Fra venstre: Produktutvikler i Tine May-Liss Heggland, Landbruks- og matminister Bård Hoksrud, merkeutvikler i Tine Julie Brautaset og adm.dir i Matmerk Nina Sundqvist.
Last ned bilde
TINE Norsk Alpeost fra Elnesvågen.
TINE Norsk Alpeost fra Elnesvågen.
Last ned bilde

Om TINE SA

TINE SA
TINE SA
Lakkegata 23
0187 Oslo

03080http://www.tine.no

TINE SA er et næringsmiddelkonsern som foredler rene og naturlige råvarer til god og sunn mat. Morselskapet TINE SA er et samvirkeselskap som eies av melkeprodusenter som leverer melk til selskapet. På den måten skaper TINE verdier i et nært samspill mellom norsk natur, landbruk og marked.

Følg pressemeldinger fra TINE SA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra TINE SA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra TINE SA

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye