Norges idrettsforbund

Special Olympics World Summer Games er i gang!

Del

- Det å delta på verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming gir dimensjoner på hva idrett er, at idrett er for alle, og på alle ferdighetsnivåer, sier Mette Margrethe Berg i Norges idrettsforbund, og leder for delegasjonen.

Torsdag 14. mars markerte starten på Special Olympics World Summer Games i Abu Dhabi, med en storslått åpningsseremoni. Arrangementet som er verdens største idrettsarrangement for mennesker med utviklingshemming ble stiftet for 50 år siden av Eunice Kennedy Shriver.

- Det har vært en flott dag med mange stolte øyeblikk både for oss og for våre utøvere. Special Olympics er med på å løfte idrettens betydning for alle, og retter samtidig søkelyset på de idrettsaktivitetene og tilbudene som finnes for mennesker med utviklingshemming. Det gjør meg stolt, sier idrettspresident Tom Tvedt.

Endelig i gang

Norges delegasjon består av 28 utøvere som skal konkurrere i syv ulike idretter. Etter en lang reise til Abu Dhabi hvor et kulturelt og sportslig opplegg ventet dem, er det endelig tid for konkurranser.

- Dette er veldig artig! Vi har fått med oss kultur, blitt kjent med nye mennesker og spilt kvalifiseringskamper i håndball. Å få være med på Special Olympics er helt unikt. Nå gleder vi oss veldig til å komme i gang med kampene, sier Carina Larsen og Britt Elin Sund som deltar i Special Olympics for første gang.

Idrettsglede for alle

- Dette er et symbol på at idrettsglede for alle gjelder. Det er en enorm glede vi opplever blant utøverne som deltar her, og det at vi kan få frem Norges idrettsforbunds visjon med en så flott tropp, er helt utrolig, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i NIF.

Syv dager med konkurranser

De neste syv dagene skal det konkurreres i 24 ulike idretter. Norge deltar i håndball, turn, rytmisk gymnastikk, ridning, golf, svømming og friidrett.

Bilder til fri redaksjonell bruk:
Under lekene legges det fortløpende ut på bilder på Idrettsforbundets Flickr-konto.  Bildene kan fritt benyttes til redaksjonelle saker mot kreditering.

Mer informasjon om Special Olympics Norway

Følg norges delegasjon på facebook

Kontakter

Bilder

Om Norges idrettsforbund

Norges idrettsforbund
Norges idrettsforbund
Sognsveien 73
0854 OSLO

21 02 90 00https://www.idrettsforbundet.no

Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF) er det øverste organ i Norges største folkebevegelse. NIFs visjon er idrettsglede for alle.

Følg saker fra Norges idrettsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges idrettsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Norges idrettsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom