Huseiernes Landsforbund

Spår boligprisvekst på syv til ni prosent

Del

- Lave renter bidrar til høy temperatur i boligmarkedet også neste år. Norsk økonomi har bedret seg raskere enn mange trodde, sier generalsekretær Peter Batta i Huseiernes Landsforbund. Han spår at trykket i boligmarkedet i Oslo vil fortsette.
- Lave renter og et stort underskudd på boliger i Oslo-området vil føre til stort prispress i boligmarkedet i Oslo. Dette styrkes også av stor etterspørsel etter sekundærboliger. Prisveksten i Oslo må løses med å bygge mer, sier Batta og viser til at antall igangsatte boliger i Oslo-området er på vei opp.
- Innføring av eiendomsskatt i Oslo har ikke dempet presset på boligprisene. Eiendomsskatten gjør det bare enda vanskeligere for mange å komme inn på boligmarkedet i Oslo, sier Batta.

Fortsatt nedgang i Stavanger
Boligmarkedet blir påvirket av høyere boligtilførsel neste år som demper prisene. Ringvirkningene fra oljenedturen er mer begrenset enn fryktet og lavere arbeidsledighet og lave renter vil føre til høy temperatur i boligmarkedet. Prognosene til Huseiernes Landsforbund viser at Tromsø, Ålesund og Bergen vil få en prisøkning på rundt fem prosent i 2017, mens boligmarkedet i Fredrikstad, Hamar og Trondheim vil stige rundt åtte prosent. Stavanger får en liten nedgang i boligprisene neste år, mens Rogaland vil få en prisvekst på opptil én prosent.

- Det er regionale forskjeller i boligmarkedet. Det er viktig at finansministeren ikke strammer inn på boliglån og stenger unge ute. Det bør bygges 5.000 studentboliger årlig de neste ti årene. Det vil lette trykket i leiemarkedet og redusere etterspørselen også i boligmarkedet, sier Batta.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Om Huseiernes Landsforbund

Huseiernes Landsforbund
Huseiernes Landsforbund
Fred Olsens gate 5
0152 Oslo

22 47 75 00http://www.huseierne.no

Huseiernes Landsforbund (HL) er en landsomfattende interesseorganisasjon for eiere av hus, leiligheter, sameier, borettslag og gårdeiere, med 220 000 medlemmer. HL ivaretar huseiernes lokale og rikspolitiske bolig- og eiendomsinteresser. Forbundet yter juridisk, byggteknisk og økonomisk rådgivning til medlemmene.

For mer informasjon: besøk vår nettside og følg oss på Twitter og Facebook.

Følg saker fra Huseiernes Landsforbund

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Huseiernes Landsforbund på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Huseiernes Landsforbund

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom